Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

TVOŘÍME... Čelenky z májového kvítí

Zveřejněno Jitka Bujoková 06/05/2016 ? Komentářů DIY,
TVOŘÍME... Čelenky z májového kvítí

První článek, který píšu pro Paper Garden. Jupí, jsem nadšená! Dlouho jsem přemýšlela, co vytvořím. Přece jen to je první článek, který by měl být pecka. No, nevim jestli je to pecka, ale povedlo se mi vměstnat co nejvíce kytiček na co nejmenší plochu. A to se taky počítá :D Hledala jsem jarní květinový neotřelý nápad. Nápad se mi vnuknul při uklízení, když jsem přerovnávala své doplňky do vlasů. Natrefila jsem na hnědou čelenku, kterou už nikdy nosit nebudu ... bylo rozhodnuto. Upravila jsem ji na jarní květinovou čelenku a u jedné jsem neskončila :) Pojďte si je vyrobit se mnou. Nebudete potřebovat nic jiného než čelenku, papírové kvítí a tavnou pistoli.


 

První čelenka byla původně hnědá. To mi ale moc nepasovalo, tak jsem ji obmotala bílou stuhou. Aby byly oba konce čelenky pěkně začištěné, začala jsem motat z obou stran a oba konce stuh provázala v místě, kde bude největší květ. Pro jistotu jsem konce stuhy zajistila kapkou lepidla z tavné pistole.

Čelenka vypadá moc pěkně, když jsou květy rozmístěné asymetricky k jedné straně. Nejprve přilepíme dominantní květ a k němu potom přidáváme barevně ladící menší kvítka.

Osvědčilo se mi přilepit 2-3 kvítka k vrcholu čelenky a 3-4 kvítka ke kraji čelenky. Každý kvítek zajistíme kapkou lepidla z tavné pistole. Lepidlo je lepší kápnout na kvítek a poté přiložit na čelenku. Výsledek tak nebude upatlaný a máme lepší kontrolu nad tím, kam kvítek umístíme.

Jako vždy, jedna mi byla málo, musela jsem si koupit ještě další čelenku :) Tentokrát jsem koupila čelenku již potaženou krásnou tyrkysovou saténovou látkou a ušetřila si tak čas s obmotáváním. Postup je stejný jako v případě první čelenky.

 A tady je výsledek ...

 A do třetice všeho dobrého. Tentokrát na způsob věnečku. Použila jsem pedigové proutky, které se mi už léta válely v šuplíku. Volba tentokrát padla na hnědou paletku.

Pro výrobu věnečku jsem zvolila hned tři velké květy a doplnila je menšími.

Tady ještě ukázka na manekýnce Madlence :) Moji dva synové by se sice nenechali na focení dlouho přemlouvat, ale holčičkám přeci jen víc sluší :)

Doufám, že vás článek inspiroval a vyrobíte si také spolu se mnou čelenky z májového kvítí. Na Paper Garden si ho můžete do konce týdne natrhat s 15% slevou.

Krásný kreativní den přeji

Jitka JIXIK

Podobné články
KATKA... Krabička nejen od zajíčka

KATKA... Krabička nejen od zajíčka

Kateřina Hromasová 14/03/2024
Krabička od zajíčka? Copak tím asi naše Katka myslí? No hádáme, že to bude něco vyloženě velikonočního. A asi nebudeme daleko od pravdy. Dnes si s nám...
Pokračovat ve čtení ...
JITKA... Vánoční minialbum

JITKA... Vánoční minialbum

Jitka Bujoková 07/12/2016
Inspiraci na výrobu vánočních přáníček teď vídám všude kolem mě. Ale co nějaký ten tip na dáreček pro rodinu? Myslím si, že nic nepotěší (především st...
Pokračovat ve čtení ...