Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

KRÁLOVNA CHALLENGE... Zdenka Jaklová

Zveřejněno Paper Garden 14/03/2018 ? Komentářů HOST PAPER GARDEN,
KRÁLOVNA CHALLENGE... Zdenka Jaklová

Přeji krásný den. Jelikož jsem se stala Královnou challenge pro rok 2017, byla jsem pozvána jako host do Paper Garden. Jmenuji se Zdenka, na internetu používám přezdívku Agnez, zkráceně Agi. Jsem 41 let vdaná;, mám dvě děti a tři vnoučata.


O cardmakingu jsem se dozvěděla na víkendovém kreativním setkání různorodého tvoření v říjnu 2012. Na tento sraz jsem jela, protože jsem se chtěla naučit techniku peyote pro šití korálků, ale zaujaly mne tam kurzy Quillingu a Papírové krajky. Korálky jsem odložila a začala jsem hledat na internetu vše, co se týkalo tvoření z papíru. Vyzkoušela jsem Tea Bag Folding a Iris Folding, ale nakonec zvítězil Cardmaking. 

Před nástupem na plný invalidní důchod jsem pracovala jako knihařka. Umím vázat knihy, dělat fotoalba, krabičky, bloky, pasparty, leporela atd. Pracovali jsme tehdy ale s úplně jinými materiály, protože nebyl materiál a pomůcky, které jsou k dostání nyní. Lepidlo jsme si vařili ze škrobu a hodně se používal - ne zrovna voňavý - klih. Jediné lepší lepidlo byl Herkules. Papíry na desky knih jsme si kreslili sami a krabičky jsme oblepovali obrázky z kalendářů, plakátů nebo tapetami.

Když jsem objevila Cardmaking, tak jako knihařce mi vlastně nic moc neříkal a já se musela začít učit vše úplně od základu. Mám toho stále hodně před sebou, protože jsou stále nové a nové pomůcky, úžasné materiály a je mnoho stylů. Vše se snažím vyzkoušet podle návodů, videí nebo návštěvou kurzů.

V „papírové zahrádce“ u Dianky jsem si již několikrát natrhala spoustu kytiček a mám ráda "Kreativní Kity" - v balíčku vždy najdu pěkně vyladěný materiál ke tvoření. Obdivuji nádhernou tvorbu celého Design Teamu a jsem ráda, že se s námi na blogu dělí o své nápady, zkušenosti a návody. Moc, moc děkuji!

 

Miluji práci s papírem. Láska k papírovému umění je pro mne úžasný relax.  

 

Mějte se skvěle a přeji všem mnoho krásné inspirace při tvoření! 

 

Zdenka