Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

LUCKA GNOJKOVÁ.... Návod na výrobu růží z foamiranu

Zveřejněno Paper Garden 13/06/2017 ? Komentářů FOAMIRAN,
LUCKA GNOJKOVÁ.... Návod na výrobu růží z foamiranu

Po dlouhé době se mohu vrátit zpět mezi vás. A když už šťastný návrat, tak ve velkém stylu. A co by bylo stylovější než v dnešní době již stále více oblíbenější a vyhledávanější foamiran. Představovat vám tuto pěnu nyní nebudeme, neboť na stránkách Paper Garden už o něm zmínka byla několikrát a většina z nás se s ním již setkala a trochu jej poznala v diskuzích na sociálních sítích. Dnes bych Vám ráda ukázala jak si z foamiranu vyrobit růžičku, kterou si můžete ozdobit své projekty, výrobky, nebo udělat radost někomu koho máte rádi.


 

Aby byl návod přístupný a srozumitelný i úplným začátečníkům, připravila jsem pro vás růžičku, kterou bez použití jakýchkoliv zvláštních pomůcek, vyrobí opravdu každý. Na její  výrobu  nám poslouží pouze foamiran, nůžky, lepidlo, alobal, drát a vaše šikovné prsty... :-)

Jako základ růžičky nám poslouží již zmíněný alobal, který doma určitě všichni máte. Vytvarujte  z něj tvar poupěte. 

Pomocí papírové šablonky vystřihneme 5 - 6 ks 6-cípých kytiček. Pokud máte doma Big Shot a vyřezávací šablonu, popřípadě raznici, která by se dala využít, použijte  ji. Velikost je čistě na vás, počítejte však s tím, že se oproti výřezu výsledná růžička zmenší přibližně o 0,5 cm.

Výřez si upravte prostřihnutím pěny směrem doprostřed, aby se vám při následném lepení a tvarování růžičky jednotlivé lístky lépe lepily.

Jednotlivé lístky si trochu vytvarujeme pomocí žehličky. Pěnu přiložte na žehličku, nechte prohřát a poté ji mezi prsty promněte a vytáhněte do stran. Naše růžička bude malá a poslouží k dozdobení přáníček nebo scrapových stránek, proto dávejte velký pozor, aby jste lístky neprotrhly. Foamiran se mezi prsty ztenčí a změkne, což zaručí mnohem snadnější manipulaci s ním a výsledek pak působí mnohem jemnějším dojmem. Nepravidelné vytvarování lístků není na škodu, růže je poté „načechranější“.

Pomocí lepidla, nebo tavící pistole nalepte alobalové poupě doprostřed první vyřezané kytičky. Pokud je pro vás růžička příliš malá a těžko se vám s ní manipuluje, nebo máte obavu, že jednotlivé kytičky nenalepíte rovnoměrně, pomozte si aranžovacím drátkem. Poupě uprostřed propíchnete a pomocí lepidla zafixujte.

A nyní začneme jednotlivé lístky lepit. Lepidlo kápněte na alobal a první lístek přilepte po obvodu tak, aby maličko přesáhl špičku vytvarovaného poupěte. Pokud pracujete s tavící pistoli dávejte pozor na množství použitého lepidla, aby ho pak nebylo víc, než růže samotné. Teplo lepidla vám s tvarováním trochu pomůže. Foamiran zvláční, líp přilne k alobalu a poupě se lépe vytvaruje. Záleží však pouze na vás, které z lepidel vám bude lépe vyhovovat, výsledek to nijak neovlivní.

Stejně tak budeme lepit další lístek, jen s tímrozdílem, že druhý přeskočíme a přilepíme až ten následující - třetí. Zatím tvoříme pouze prostředek růžičky, takže lístky se snažíme lepit po obvodu alobalu tak, abychom jej postupně celý schovaly.

Opět jeden lístek přeskočíme a stejně jako dosud, nalepíme (v pořadí pátý). Šestý opět přeskočíme a začneme pracovat s lístky, které nám ještě zbývají. Lepidlo však nyní kápněte do dolní části lístku a lehce jej přiložte k již vytvarovanému poupěti tak, aby se květ začal pomalu rozšiřovat a "rozkvétat".  

Na drát navlékneme další vyřezanou kytičku, uprostřed  zafixujeme a pokračujestejně jako u první kytičky, přičemž s každýmdalším  přilepením lístku se růži snažímestále  rozšiřovat. Přikládáme další vystřižené/vyřezané kytičky, dokud nebudeme s výsledným tvarem růže spokojeni.

Hotovou růžičku můžeme ještě barevně doladit. Pomocí olejových pastelů, razítkových nebo akrylových barev růžičku tupujeme houbičkou až docílíme své představy. Květ růže můžete dozdobit také listy, které doladíte, stejně jako u květů, pomocí barev. Za použití různých žilkovačů bude váš výsledek dokonalý.

Pokud se Vám návod líbil, budu moc ráda za vaše příspěvky v komentářích. A jestli vás, stejně jako mě, foamiran nadchne, opět pro vás nějaký nový návod připravím, abychom mohli využít všech možností, které nám tato úžasná pěna nabízí.

Příjemné tvoření vám přeje Lucie!

Podobné články
JITKA... 3D přáníčko s harmonikou ke Dni matek

JITKA... 3D přáníčko s harmonikou ke Dni matek

Jitka Bujoková 01/05/2018
Za týden mají svátek všechny maminky. Co takhe je potěšit něčím rukodělným? :) Už dlouho jsem si chtěla udělat jednoduché přáníčko / krabičku - jak to...
Pokračovat ve čtení ...