Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

VIPETA…VIDEONÁVOD: Šitý obal na zdravotní průkaz

Zveřejněno Petra Vicková 13/11/2018 ? Komentářů SCRAPBOOKING,VIDEONÁVODY,
VIPETA…VIDEONÁVOD: Šitý obal na zdravotní průkaz

Milé maminky, také máte zdravotní a očkovací průkazy vašich dětí schované v plastových deskách? Já vím, je to praktické, ale moc parády to nenadělá. Pojďte to se mnou dnes změnit a vytvořit jedinečné obaly, které budou ostatní maminky v čekárně u paní doktorky nahlas obdivovat a tiše závidět.


Už nějakou dobu (ehm, dva roky) jsem měla v plánu na dcerčin průkaz udělat nějaký pěkný kabátek. Plán nakonec vyšel, ale k rozhoupání asi byla potřeba ta správná kolekce papírů. A tak jsem k tomu sedla a pár obalů našila. Jeden dcerce a ostatní jako dárečky pro těhulky.

CO BUDETE NA VÝROBU POTŘEBOVAT:

 

látku (nejlépe bavlněnou) - 19 x 26,5 cm
 

termolín ke změkčení- 16 x 23,5 cm
 

tvrdý karton - dvakrát 16 x 11 cm na desky + 3 x 16 cm na hřbet
 

gumu na zavírání - 32 cm
 

průchodky
 

scrapbookové papíry na vnitřní desky - dvakrát 15,7 x 11 cm na desky + 3 x 16 cm na hřbet
 

PVA lepidlo/Herkules, lepidlo v tubě na lepení látky
 

šicí stroj a nitě


 

NA OZDOBENÍ DESEK:

 

scrapbookový papír (můj tip: Old Fashioned Christmas)
 

krajku
 

svorky
 

kovové ozdoby
 

dřevěné dekorace
 

knoflíky
 

foamiran
 

flitry

A jaká kolekce mě k tomu nakonec dokopala? Byly hned dvě, obě od UHK Gallery a s pěknými obrázky. Tu první (Terra Incognita) jsem vám minule představila na přáníčkách. Na obalech se ale zvířátka vyjímají snad ještě víc.

A ta druhá kolekce (Old Fashioned Christmas) je sice už vánoční, ale lze z ní vyzobat obrázky a motivy tak, že Vánoce by nikdo nehádal. Obě kolekce jsou v odstínech hnědé a jedna druhou dobře doplňují.

Protože tyhle obaly taháme všude možně po taškách, použila jsem odolnější ozdoby, aby desky co nejdéle vydržely. Skvělou volbou jsou kovové ozdoby, dřevěné dekorace, krajky nebo třeba i foamiran. Pracuje se s ním báječně, stačí ho trochu obarvit a zpevnit teplem. Foamiranové květy a listy moc nenakrucuji, nechávám je na plocho a pak přišiju. Obal jsem samozřejmě otestovala a po náročnějším dvouměsíčním tahání obalu v batohu květy i vše ostatní stále drží! 

Jak si tenhle obal na průkaz krok zakrokem vyrobit vám ukážu ve videonávodu. Těšit se můžete i na prošívání zmiňovaného foamiranu. Pokud byste si potřebovaly zopakovat, jak nastavit šicí stroj a správně šít, osvěžte si paměť v tomto článku.

A zbytek vám prozradí slíbené video.

 

VIDEONÁVOD:

 

Vyrábíte z papíru také praktické užitné věci?

 

Těším se na vaši inspiraci v PaperGarden klubu.

Podobné články
MILUŠKA... VIDEONÁVOD: Zápisník pro muže

MILUŠKA... VIDEONÁVOD: Zápisník pro muže

Miluše Lindovská 07/02/2019
Hledáte dárek pro muže? Já s tím mívám často problém. A tak vám třeba přijde vhod můj návod na zápisník s nádechem steampunku z papírů Mister Tom´s Tr...
Pokračovat ve čtení ...