Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

ÁJA KRÁLOVÁ... Album přátelství jako dárek na rozlučku se svobodou

Zveřejněno Paper Garden 15/07/2020 ? Komentářů SCRAPBOOKING,VIDEONÁVODY,
ÁJA KRÁLOVÁ... Album přátelství jako dárek na rozlučku se svobodou

Krásný den milé scraperky/ milí scrapeři. Dianka mě požádala, zda bych vám neukázala zakázkové album, které jsem měla tu čest vyrábět pro jednu partu žen, které ho měly jako dárek pro budoucí nevěstu. Tak pokud máte chuť na babinec, pojďte se podívat. Na konci článku na vás čeká i videoprohlídka ;)


 

Jednoho dne mi přistála zpráva v Directu mého IG, zda by bylo možné vyrobit album pro budoucí nevěstu. Termín byl trošku hraniční, ale po získání více informací o tom, jak by album mělo vypadat a co je jeho cílem, jsem nemohla říct ne. 

Velkou výhodou bylo, že jsem dostala naprosto volnou ruku,co se týče vazby, barev a stylu. Jen musela být vyhrazena dvojstrana pro každou z holek, včetně nevěsty, dvě místa pro dopsání vlastního textu, dvě dvoustrany pro společné fotografie a ideálně i nějaké další místo pro fotky ze svatby.

Co vám budu povídat, strávila jsem tři dny jen vymýšlením vazby a množství stránek, které jsem do ní schopná nacpat. Nakonec jsem vybrala komplet lepenou a vyráběnou mnou. Ihned po získání informace, že se jedná o babinec, byla volba kolekce jasná. Nic nevystihuje přátelství mezi ženami víc než kolekce Girl Gang od P13

 

Přijde mi, že nepatří mezi top kolekce na e-shopu, ale na tenhle styl alb je naprosto dokonalá! Nakoupila jsem všechno. Od velkých papírů, přes malé, všechny samolepky, výseky a i bannery. Uff. Dianka myslela, že jsem se zbláznila, ale rovnou jsem jí to celé vysvětlila, a pak už jen souhlasně přikyvovala a říkala, že to bude super.

No já jsem o tom zatím dost pochybovala, ale nadšení mě neopouštělo. Týden uběhl jako voda a já ještě nezačala. Termín dodání se blížil, a tak jsem zasedla. Zádrhel nastal při lepení hřbetu. Papír jsem nalepila v rovné poloze a to byla chyba. Při ohnutí se mi ihned roztrhl.Proto jsem při opravném lepení nejdřív nalepila hřbet. 

 

Album jsem při tom měla zavřené. Poté jsem na takto zavřené album přilepila z boku přesahující část papíru. Díky tomuto způsobu přilepení vznikla při rozevření mini „bublina“, která zabránila roztržení papíru v ohybu. Snad to dává trošku smysl. Do desek jsem si udělala díry na průchodky, kterými jsem protáhla stuhu a ve hřbetu provázek s ozdobami. Vše jsem pak schovala pod papír na vnitřních stranách desek.

Základ alba jsem měla hotový a teď vnitřek. Šířka hřbetu je 5 cm, délka stran 20 cm. Vazba je následující. Určitě jste tento styl někde na YouTube viděli. Do hřbetu se lepí taková skoro harmonika. Nařežete si papíry ve velikostech: 7x19cm, 6,5x19 cm, 5,5x19 cm, 5 x 19 cm, 4,5 x 19 cm, 4x19 cm a 3,5x19 cm, které si narýhujete 1,2 cm od kraje z obou stran. 

 

Na tuto část budete lepit papíry ve velikosti 19 x19 cm, nebo můžete jako já zvolit variantu, kdy seříznete papír na šířku 19 cm a z druhé strany papír narýhujete ve vzdálenosti taky 19 cm. Tím vám vznikne ohyb, na který můžete dát další fotky, journaling, nebo vytvořit třeba kapsu. Já potřebovala hodně místa, proto jsem všechny vnitřní listy dělala tímto způsobem, jen jsem je do alba lepila různě otočené, aby otevírací část byla vždy jinde.

Před nalepení listů k „vazbě“ doporučuji sestřihnout rohy, zajistíte si tak, že vám papír nebude nikde přesahovat. Když jsem měla listy přilepené k vazbě, začala jsem s vlepováním ozdobných papírů a fotek. Holky mi naposílaly spoustu fotografií, já si je jen lehce doupravila nebo ořízla. Opakující se jsem smazala a poslala do tisku. Bylo jich fakt hodně. Proto jsem maximální formát zvolila 7,5 x10 cm a druhý 5x7,5 cm.

Teď začala nejdelší část, a to nalepit všechny fotky na stránky, ozdobit a vepsat jména. Někde jsem přilepovala klasické leporelo, abych mohla vlepit všechny poslané fotky. No hrála jsem si s tím pár dní, než byl obsah vlepen a mohla jsem přistoupit k vlepení jednotlivých stránek do alba. Začala jsem od vnějších stránek a lepila postupně ke středu. 

 

Důležité je jen hlídat si střed a pak už to jde raz dva. Po vlepení jsem si teprve uvědomila, jaký je to macek a jak je těžký. Nicméně držel pevně. A spotřeba oboustranné lepící pásky by se možná mohla počítat na kilometry. Nakonec volného místa bylo víc než byl původní záměr, ale lepší víc než míň. Vleze se spousta fotek ze svatby a textu tolik, kolik hrdlo ráčí. Ze zbylého materiálu jsem slepila ještě mini přání na věnování.

Album jsem posílala ještě s časovou rezervou a popravdě mi bylo trochu líto, že jde z domu. Holky byly nadšené a nevěsta prý také, tak snad si album najde čestné místo v knihovně a bude dělat radost i za pár let. Vy se na něj můžete podívat ve videu.

 

 

VIDEOPROHLÍDKA

 

 

 

 

Doufám, že se vám album líbilo také a třeba inspirovalo k nějakému podobnému. Mějte se krásně a třeba zase někdy napočtenou!

 

Ája alias QueenArt

Podobné články
MÍŠA... Visačky na rozlučku se svobodou

MÍŠA... Visačky na rozlučku se svobodou

Michaela Wanke 08/06/2021
Konečně to vypadá, že se vrací svatební sezóna. A právě včas - na konci června se mi vdává ségra, a tak jsem pro ni chystala tajnou rozlučku se svobod...
Pokračovat ve čtení ...
HOST V PG... Jana Bennett: Ohlédnutí za loňskými Vánocemi

HOST V PG... Jana Bennett: Ohlédnutí za loňskými Vánocemi

Paper Garden 15/12/2021
Moc vás všechny zdravím! Jak vidíte, neodolala jsem a rozšířila své (veliké) zásoby vánočního materiálu o další nádherný kousek - kolekci Ginger od šp...
Pokračovat ve čtení ...
HOST V PAPER GARDEN... Jana Lockerová

HOST V PAPER GARDEN... Jana Lockerová

Paper Garden 25/01/2017
Tak pomalu otevírám vrátka té krásné květinové zahrádky, opatrně a s úctou našlapuji, abych nezničila tu krásu, o kterou se její majitelka Dianka ta...
Pokračovat ve čtení ...