Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

MÍŠA... Co je Junk Journal?

Zveřejněno Michaela Wanke 02/05/2022 ? Komentářů
MÍŠA... Co je Junk Journal?

Pokud se občas vyskytnete na Pinterestu, nebo Youtube, určitě jste zaregistrovali pojem Junk Jurnal. Co to vlastně je? Jak se to dělá? K čemu to je? Nebudu vám překládat články nebo tvrdit, že já jsem na to odborník. Ale napíšu vám, jak chápu Junk Journal já. A taky jsem k tomu vytvořila tři stránky do zbrusu nového deníku, z kolekce Weathered Garden od Simple stories.


Co je Junk Journal?

 

Junk vlastně znamená nepořádek, bordýlek nebo zbytky. Junk journal by tedy mohl být takový odpadkový deníček. Ale nejsou odpadky jako odpadky.  Ale všichni z nás určitě mají nějaký košíček nebo krabičku, kam dáváte menší odstřižky papírů, krajek, nebo zbytky výseků. Sem tam se vám nechce uklidit jeden knoflíček co zbyde při tvoření nebo třeba pár enamelek, co už nemá cenu dávat zpátky do obalu. No a přesně tohle potom můžete vytvořit při výrobě Junk journalu.

K čemu slouží Junk Journal?

 

Tohle je hodně individuální, ostatně jako celý scrapbooking. Někdo si prostě jen rád zatvoří a má dobrý pocit, že zpracoval i poslední zbytečky z kolekcí. Někdo Junk journal využije třeba na zapisování zajímavých citátů. Někdo si do něho lepí vstupenky z akcí, které navštívil. Myslím, že tady se fantazii meze nekladou a pokud vás Junk journal zaujme, rozhodně si najde ten svůj smysl.

Jak začít Junk Journal?

 

Upřímně, jakkoliv. Je úplně jedno, jestli si vezmete starou knihu, nový blok, obyčejný sešit nebo třeba Travellers notebook. Není potřeba se stresovat. Tvoření by mělo být o radosti, nikoliv o dodržování pravidel. Nachystejte si třeba zbytky nějaké kolekce, přidejte krajky, stužky, washi pásky, rozetky, nebo cokoliv dalšího co vám přijde pod ruku. Doplňte razítky nebo třeba propisoty a prostě tvořte. Protože to je na tom to nejlepší!

 

Použitý materiál:

 

Scrapbooková sada Weathered garden

 

Výseky Weathered garden

 

Enamelové tečky Weathered garden

 

Washi pásky Weathered garden

 

Co vy a Junk journal? Už jste tvořili? Pochlubte se ve skupině na Facebooku nebo na instagramu #papergarden_cz a #tvorimezpapiru.