Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

PETRA... FOTONÁVOD: Vesmírné visačkové minialbum

Zveřejněno Petra Víšková 17/03/2020 ? Komentářů SCRAPBOOKING,
PETRA... FOTONÁVOD: Vesmírné visačkové minialbum

Inspirace – slovo, které my scraperky skloňujeme všemi pády. Každá ji hledáme a nacházíme někde jinde... někdy v barvách, někdy v projektech ostatních, jindy třeba přímo v materiálech, které držíme v ruce. A právě tak to mám s kolekcí Lunare od Studio 40. Vesmírná zvířata, která jsou jedním z motivů kolekce, jsem chtěla použít od samého začátku, co jsem je viděla. Na layoutu v minulém článku se mi to nepovedlo, takže musel přijít na řadu další projektík. A tady už se to zvířátky jen hemží. Pojďte nahlédnout do mého vesmírného minialba. A abych nezapomněla, mám pro vás i fotonávod, jak si ho vyrobit!


 

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

 

  • karton (tloušťka 1mm)
  • knihařské plátno (já místo něho používám našepsované plátno malířské)
  • sadu papírů 
  • akvarelové nebo akrylové barvy
  • šicí stroj a nitě
  • vyřezávací šablony (kolečko, visačka) a Big Shot
  • průchodky a kleště
  • provázky, krajky, stuhy
  • magnetky
  • oboustrannou lepící pásku
  • PVA lepidlo
  • washi pásku
  • samolepky, chipboardy a jiné ozdůbky
  • fotografie

 

Základem minialba jsou pevné desky. Slouží k ochraně vnitřních kapsiček, do kterých můžete vložit fotky nebo visačky. Velikost desek alba jsem zvolila podle velikosti visaček (cca 6 x 11 cm), které jsem chtěla dovnitř vkládat, ale vy si ho můžete libovolně upravit.

Nařezané kartony nalepte PVA lepidlem na knihařské plátno dle obrázku. Nezapomeňte na mezery mezi jednotlivými kartóny (cca 1mm) kvůli ohybu. Místo knihařského plátna je možné použít i papír, ale není to ideální varianta, protože vám bude v ohybech pravděpodobně praskat. 

Pokud máte knihařské plátno bílé, můžete ho po okrajích libovolně obarvit akvarelovými nebo akrylovými barvami. Poté na líc nalepte nařezané papíry vždy o kousek menší než je daná plocha alba. Pro zpevnění je můžete papíry po okrajích přišít šicím strojem. Já jsem na líc alba použila papír z kolekce Under the Stars od 13@rts, která se s kolekcí Lunare od Studio 40 krásně doplňuje.

Konečky nití protáhněte na rubovou stranu, zauzlujte a přilepte washi páskou.

Rubovou stranu přelepte papírem a ohněte ve spojích. Pozor! Album je hodně dlouhé, takže klasický scrapbookový papír  30 x 30 cm budete muset nastavovat. Spoj se ovšem schová uvnitř, takže to ničemu nevadí.

Nařezejte si, ohněte a oboustranou páskou slepte „tunely“ na vnitřní kapsičky. Šíře tunelů je 6,5 cm. Potřebujete tedy 3 pásky 30 cm dlouhé a 14 cm široké, které ohnete ve vzdálenosti 6,5 cm a 13cm.

Slepené tunely seřízněte a ohněte dle obrázku.

Na okrajích tunelů vyřezávací šablonou vyřízněte půlkruhy, aby se visačky lépe vkládaly. Oboustranou lepící páskou slepte uprostřed vždy dva tunely k sobě, jak vidíte na obrázku. Nejkratší tunel patří doprostřed.

Stejným způsobem vlepte všechny kapsičky do desek alba. Na desky alba nalepte magnetkové zapínání. Na big Shotu si vyřízněte 7 visaček a pusťte se do té nejzábavnější části – zdobení.

Já jsem se vyřádila s kolekcí Lunare od Studio 40 a rozstříhala jí do posledního kousíčku. Zdobila jsem motivy zvířat a planetek, českými samolepkami, průhlednými samolepkami a kartonovými chipboardy

Visačky jsem nakonec ozdobila průchodkami, kterými jsem protáhla krajky a stuhy. Pár cákanců černým gessem a bylo hotovo.

 

Pokud jste dočetli až na konec, gratuluji vám... máte neskutečnou výdrž! A pokud jste dočetli až sem a na stole vám už leží rozpracované minialbum, máte můj neskonalý obdiv! Doufám, že se vám dílko podaří a výsledkem se nám pochlubíte v našem Paper Garden Clubu na Facebooku nebo na Instagramu s hastagem #tvorimezpapiru a #papergarden_cz.

 

 

 

Použitý materiál:

 

 

kolekce papírů Lunare (Studio 40)

 

kolekce papírů Under the Stars (13@rts)

 

samolepky Láska nebeská (Studio 40)

 

samolepky Půlnoční kvítí (Studio 40)

 

samolepky Jsi moje hvězda (Studio 40)

 

samolepky Letíme ke hvězdám (Studio 40)

 

chipboardy Lunare (Studio 40)

 

chipboardy Magic Fall (Studio 40)

 

papírové výseky Under the Stars (13@rts)

 

chipboardy (Fabrica decoru)

 

karton (tloušťka 1 mm)

 

knihařské (malířské našepsované) plátno 

 

akvarelové barvy

 

šicí stroj a nitě

 

vyřezávací šablony (kolečko, visačka) a Big Shot

 

průchodky a kleště

 

krajky

 

shabby chic stuha

 

magnetky

 

oboustranná lepící páska

 

washi páska

 

PVA lepidlo