Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

DIANKA... Lunare aneb můj Project Life opět ožil

Zveřejněno Diana Majerová 21/05/2020 ? Komentářů PROJECT LIFE,
DIANKA... Lunare aneb můj Project Life opět ožil

Tak já nevím, mám tu vůbec psát, že ač se topím v obchůdku ve scrapovém materiálu, tak zasednout do pracovny je pro mě vlastně svátek? Nemusím, že? Nicméně máme za sebou karanténu, která kromě všech nepříjemností měla za následek, že jsem zase chvilku seděla (jak by řekla babička) "doma na prdeli". A scrapbooking, to je prostě takové prima hobby do karantény, nepřijde vám? Po prvotním šoku, co že se to na nás řítí, jsem zjistila, že mám doma ukázkově nasysleno a zakrojila jsem do kolekce Lunare. Pojďte se na to mrknout...


 

Je to zvláštní, ale většina kolekcí s motivy planet a hvězd vždy vychází začátkem roku, v lednu. A tak jsem se tentokrát rozhodla respektovat tuhle zvyklost a roční období a nalepit naši hvězdnou dovolenou na Lipně. Jestli se budete divit, v jaké zemi to žijeme, že píšu o volbách prezidenta, nebudu lhát. Začínám teprve nyní plnit album roku 2018, ale trápit se skluzem odmítám. Užívám si při lepení všechny ty zapomenuté zážitky a věci, které se aktuálně zdály příliš banální a všední. Teď je vidím s odstupem času a jsou mi náležitě vzácné.

Pokud bych měla popsat svůj proces tvoření Project Life, tak má několik fází, které svou délkou celkově poskládají klidně i týden.

 

  • Nejprve si většinou vybírám kartičky. Lépe řečeno řežu 30" papíry na velikost kartiček, a pak je různě otáčím a kombinuji, dokud nejsem spokojená.
  • Následuje fáze rozložení fotek, případný dotisk, pokud zjistím, že by se mi nějaká fotka hodila v jiné velikosti, nebo se jich na stránku vejde víc, než jsem původně předpokládala.
  • Pak fotky nalepím a vytisknu journaling. Bohužel nějak nejsem spokojená se svým písmem, takže píšu rukou málokdy.
  • No, a následně začne sice nejmilejší, ale většinou nejdelší fáze - zdobení.

 

Miluju kombinování písmenkových abeced, datumová razítka a transparentní nápisy, které pro vás s holkami z DT připravujeme. Na velkých fotkách vypadají hodně dobře. Jsem ráda, že S40 začalo ke svým kolekcím dělat i chipboardové samolepky, které perfektně ladí. A nebo si dělám vlastní chipboardové nápisy ze samolepek, které podlepím kartonem. A to je vše, žádná velká věda. Ale když se to vše dobře poskládá, člověk má z toho fakt radost. Ale to určitě znáte?

 

A co vy a korona-pauza? Měly jste chuť scrapovat, dohnaly jste restíky?

 

Pochlubte se nám třeba na Instagramu s hastagem #papergarden_cz nebo #tvorimezpapiru.

 

S láskou,

Podobné články
MÍŠA... VIDEOPROHLÍDKA: December daily v Traveler's Notebooku

MÍŠA... VIDEOPROHLÍDKA: December daily v Traveler's Notebooku

Michaela Wanke 14/01/2019
Mám ze sebe radost! Tento rok, teda vlastně minulý, se mi povedlo poprvé dotáhnout December daily album do konce, a to dokonce včas. Přesně po Vánocíc...
Pokračovat ve čtení ...