Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

DIANKA... Papírový vodopád v cestovním deníku

Zveřejněno Diana Majerová 28/06/2022 ? Komentářů SCRAPBOOKING,
DIANKA... Papírový vodopád v cestovním deníku

Když se vám narodí miminko, myslíte si, že první, do čeho se po porodu pustíte, bude samozřejmě mimi-album. Ve většině případů to není pravda a má to různorodé důvody. Některá miminka nenechají maminky lepit vůbec, ale to není případ naší Vikulky. Jen její maminka se prostě nemůže rozhodnout, jaký formát pro její mimi-album zvolit, a tak zatímco tápe, dohání resty v deníku. A co si budeme povídat, někdy je taky třeba si od všech těch ťuťu ňuňu designů a milionů odstínů růžové odpočinout. A to se mi povedlo, pojďte nahlédnout...


Při tvorbě stránek v traveller's notebooku dost často vyvstává otázka - jak na stránku dostat co nejvíc fotek. Přiznejme si, že místa není zrovna nejvíce, a tak občas musí být člověk docela kreativní. Anebo se smířit s výběrem 1-2 dvou nejlepších snímků. A to já neumím.

 

Další specifikum TNka je to, že je to stále jen šitý papírový sešítek, který by měl jít po naplnění zavřít a vazba by to měla přežít. Takže by stránky neměly příliš nabývat na objemu. Při každém lepení tedy pečlivě zvažuji použití chipboardů, puffy samolepek či 3D ozdob. Ale papírový vodopád mi prostě nedal spát, protože byl přesně to, co jsem pro své množství fotek i design potřebovala. A tak jsem se rozhodla to risknout a vyzkoušet za vás, jestli je to do TNka dobrý nápad... :-)

Můj layout se věnuje domácímu cvičení, které jsem provozovala v loňském roce (a ke kterému doufám, že se pozvolna vrátím i po porodu, hahaha). A tak se mi krásně hodila kolekce Hearth & Home od Simple Stories (SS máme mimochodem tento týden ve slevě, mrk mrk). Má teplé odstíny hnědé, béžové, hořčicové a petrolejové a ač bych to do sebe, milovnice pudrové růžové neřekla, lepí se s tím skvěle!

 

Vodopád jsem umístila na pravou stranu a zvolila pod něj papír s dekorem dřeva, bez vzoru - myslím, že vodopád jako takový by na strakaté čtvrtce nevynikl. Takto jsem pro něj mohla vybrat různě barevné papíry jako podklady pro fotky. Všechny jsou ale ze stejné kolekce, a tak to dohromady pěkně ladí. Z papírů jsem vyřezala obdélníky, které jsem na horní straně udělala o 0,5 cm delší a tenhle "ocásek" jsem rýhla, ohla a zalomenou část nalepila. Takto ještě 4x a vodopád je na světě. Rozestupy jednotlivých kartiček můžete zvolit dle potřeby.

Na druhou stranu jsem použila papírové výseky Hearth & Home a enamelky na dozdobení. Journaling je psaný černým gelovým perem a datum je narazítkováno datumovkou a černým inkoustem.

 

A jak moc tedy sešítek s vodopádem nabyl? Téměř vůbec, protože gramáž papírů v sadě Hearth & Home nebyla veliká. I tak si díky tomuhle rozmaru pro jistotu na další stránce rozměrnější ozdoby zakážu, ale stálo to rozhodně za to. Ten vodopád se mi fakt líbí a 5 fotek na jedné stránce v TN ku, to je myslím můj rekord!

 

Přeju vám krásné léto, ve kterém si doufáme najdete čas i na trochu toho papírového tvoření. Právě cestovní deníky aka TNka jsou ideálním formátem na dovolené, tak se nezapomeňte před odjezdem vybavit.

 

Použitý materiál:

 

Cestovní deník (Traveller's Notebook)

 

Sada papírů Hearth & Home 6x8

 

Papírové výseky Hearth & Home

 

Enamelové tečky Hearth & Home

 

Samolepky 12x12 Hearth & Home

 

Řezačka

 

Rýhovací podložka

 

Oboustranná lepicí páska

 

Nůžky

Podobné články
LUCIA... VIDEONÁVOD: Přání s dvojitým otevíráním

LUCIA... VIDEONÁVOD: Přání s dvojitým otevíráním

Lucia Pospíšilová 12/04/2022
Jednou s nových značiek, ktoré pribudli k novinkám na eshope je Simple Stories. U mňa táto značka vyvoláva nostalgické spomienky. Bola totiž jedna z p...
Pokračovat ve čtení ...