Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

ERIKA... Jarní dekorace, kterou budete mít jen vy!

Zveřejněno Erika Majgotová 24/03/2019 ? Komentářů DIY,
ERIKA... Jarní dekorace, kterou budete mít jen vy!

Čekáte už netrpelivě na jaro, které už jisto jistě klepe na dveře? Jsem jarní dítě, proto pro mě jaro vždy bylo obdobím, na které se těším celý rok. Spolu s ním i Velikonoce vnímám spíš jako oslavu jara. No a právě proto, že mám tento čas tak ráda, nemohla jsem se dočkat jarních novinek z Paper Garden. Jednou z nich je naprosto dokonalá sada Awakening od Piatek13. Vyrobila jsem z ní velikonoční kousek, který je první jarní dekorací u nás doma.


 

V kolekci samozřejmě nechybí květy, ptáčci a je tam i ptačí budka. A právě tenhle motiv mi vdechl nápad dekorace domů. Jen ji trochu zvětšit... :-) V Paper Garden naleznete dokonalý základ ptačí budky, nemusíte se tak vůbec trápit krkolomnám vymýšlením a navrhováním základu. Jednoduše si budku složíte.

 

Než jednotlivé části slepíte, začněte ale s obkreslováním. Já začala s titulní stranou, na kterou jsem zvolila neutrální podklad a přes něj o 1 cm z každé strany menší dekorovaný papír. Použila jsem ten se vzorem ptačí budky a naměřila si místo, na kterém ji chci mít. Na obou papírech jsem si vyřízla kruh jako vstup do ptačí budky nožíkem na papír. Nejprve jsem papíry vystřihovala i se zoubky pomocí kterých do sebe jednotlivé díly zapadají. Až později jsem zjistila, že to není třeba, že zapadnutím jednotlivých částí do sebe se hrany hezky překryjí, když zoubky nevystřihuji.

Jednotlivé stěny jsem si tedy olepila předem vybranými vzory. Použila jsem klasickou oboustrannou lepící pásku.

 

A je čas zdobení. Titulní stranu jsem si dozdobila vystřihaným věnečkem a dalšími drobnostmi z papíru č. 7. Použila jsem také jednu z visaček, kterou jsem doplnila průchodkou a mašličkou z bílého provázku. No a když už tuhle budku nemůžu dát na balkon, použila jsem také dřevěného ptáčka, toho jsem posadila do otvoru budky. Do spodní části jsem nalepila chipboard velikonočního vajíčka a drobný kvítek. 

Jakmile jsem měla všechny díly polepené, a vrchní díl dozdobený, pomocí lepidla Glossy Accents jsem zafixovala jednotlivé spoje budky a nechala chvíli zaschnout. 

A pak jsem si uvědomila, že z téhle krásné budky by šlo udělat mnohem více. Střecha se totiž může nechat odnímatelná a tím může budka být krabičkou na nějaké ty velikonoční dobroty nebo drobný dárek. Na vrchol střechy by se také dala umístit stužka, aby budka byla taštičkou nebo se dala případně i zavěsit. To by ale bylo nutné střechu zafixovat. 

 

Já jsem šla cestou dekorace na naší komodu. Do čela jsem tak ještě nalepila visačku ve formě vlaječky s nápisem "happy Easter" doplněnou o bílý provázek a na střechu jsem si připravila ještě kompozici květů. Použila jsem růžové lilie, třešňové květy, tulipány, bílé bobule a drobné kvítky.

Originální velikonoční dekorace je na světě a takovou nebude mít nikdo. Bude to Váš malý poklad, který jste si sama vytvořila. A vsaďte se, že bude budit pozornost :) 

 

Doufám, že jsem Vás alespoň malinko inspirovala a budu moc ráda, když se nám pochlubíte svými výtvory např. ve FB skupině Paper Garden Club

 

 

Použitý materiál:

 

Chipboard Ptačí budka 3D

 

Sada scrapbookových papírů - Awakening 12 x 12

 

Visačky Awakening 01

 

Visačky Awakening 02

 

Chipboard Birds pradise - vajíčka

 

Dekorace ptáček

 

Bílý provázek

 

Tulipány růžové

 

Lilie

 

Mix dalších kvítků

Podobné články
ERIKA... Najdi si mé přání

ERIKA... Najdi si mé přání

Erika Majgotová 23/09/2020
Blooming Lullaby – no, není už ten název kolekce dokonalý? Nenechte se ale uspat hned, mám pro vás dnes přání, které si budete muset tak trochu najít....
Pokračovat ve čtení ...
MONČA... Hody hody přáníčko aneb inspirace do soutěže

MONČA... Hody hody přáníčko aneb inspirace do soutěže

Monika Pestrová 10/04/2019
Krásný den! Jestlipak jste si již pečlivě nastudovali podmínky naší dubnové soutěže? Pokud ne, tak bych vám je dnes ráda připomněla a ukázala vám dalš...
Pokračovat ve čtení ...