Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

EVA... Úžasně praktické přání 3 v 1 krok za krokem

Zveřejněno Eva Šafránková 13/09/2022 ? Komentářů SCRAPBOOKING,
EVA... Úžasně praktické přání 3 v 1 krok za krokem

Už jste si někdy při pohledu na nový scrapbookový papír pomysleli: "Takový krásný motiv, toho je na malé přáníčko vyloženě škoda!"? Já si to, jako téměř výhradní přáníčkářka, říkám v jednom kuse. Některé papíry prostě musíte nechat vyniknout a na to se výborně hodí jednoduché, avšak velmi efektní a zároveň praktické Tri-fold Card. Pojďte si se mnou jedno takové přáníčko 3v1 vyrobit. A není to přání jen tak ledajaké... však uvidíte.


 

Nejprve si složíme základ, na který budeme potřebovat obdélník o rozměru 30 x 15 cm

 

Vyberte si některou z jednobarevných čtvrtek - já jsem použila světlounce meruňkovou BAZZILL BASICS - Pale Rose ve formátu 12" x 12" (30,5 x 30,5 cm). Pokud stejně jako já zvolíte čtvercovou 12" čtvrtku, vyrobíte z ní základy dva.

 

Obdélník si narýhujeme na tři stejné části po 10 cm. Na jedné straně si odměříme 7,5 cm na výšku, spojíme s horním okrajem třetího narýhovaného obdélníku a odřízneme. Zní to trochu jako geometrická úloha ze školy, ale je to brnkačka. 

 

A taky jsem vám to nakreslila.

 

 

 Podle rýhování cikcak zohýbáme do písmene Z, uhladíme a základ máme hotový.

 

 

A můžeme zdobit. Tady se meze skutečně nekladou, a protože se základ zdobí ze všech stran, dá krásně vyniknout papírům a motivům, do kterých je vám obvykle líto střihnout nebo je zakrýt.

 

Já jsem tentokrát sáhla po krásné kolekci AMORE od Cocoloko, která je vyladěná do nevšední kombinace šedo zelené, šedo modré a hlavně mé oblíbené meruňkové. 

 

 

MŮJ TIP: K lepení doporučuji použít tekuté lepidlo, které vám dovolí s papírem po nalepení hýbat a případně ho na základu lehce urovnat. Vzhledem ke skosení horní hrany chce lepení trochu zručnosti, zvlášť pokud měříte a stříháte stejně jako já "baj vočko". Třeba oboustranka malé handmade nepřesnosti moc neodpouští a mohli byste si zkazit celý projekt.

 

 

Jako hlavní motiv jsem použila výsek srdce, které jsem dozdobila texturovací pastou přes šablonu. Pastu jsem nanesla z obou stran, protože srdíčko je při rozložení přání vidět i zezadu.

 

MŮJ TIP: Stužka, kterou nalepíme na zadní stranu a přání s ní převážeme, nám projekt nejen ozdobí, ale také přidrží pohromadě. Skládané přání má tendenci se rozvírat, zvlášť pokud se rozhodnete ho zdobit i uvnitř.  Pokud stužku použít nechcete, přání stačí chvíli zatížit nebo uzavřít do celofánového sáčku - po vytažení drží složené.

 

 

Máme originální skládané Tri-fold Card. A jak z něj uděláme přání 3v1?

 

Na jednu z vnitřních stran jsem nalepila čistý papír a vytvořila tak prostor pro vzkaz - zdobila jsem jen mírně, aby bylo na text dost místa. A na druhou stranu jsem vlepila kapsičku - třeba na bankovku.

 

 

Kolekce AMORE od Cocoloko se nebojí ani tmavých barev, které výborně doplňují celou sadu. Nevím jak vy, ale já ten kontrast prostě miluju!

 

 

Tak co říkáte? Jednoduché, přesto velmi efektní, že? 

 

Pojďte si Tri-fold Card vyzkoušet spolu se mnou a určitě se nám svými projekty pochlubte na našem Facebooku nebo na Instagramu, kde nás označte hashtagy #tvorimezpapiru a #papergarden_cz.

 

Použitý materiál:

 

Sada scrapbookových papírů AMORE od Cocoloko

 

Jednobarevné čtvrtky 12" x 12" 

 

Bílá texturovací pasta a šablona Lace od Fabrika Decoru

 

Chipboardy

 

Kytičky

 

Stužky

 

Tekuté perličky Crystal Drops bílé a zlaté 

 

Podobné články
EVA... Pomalu voláme jaro

EVA... Pomalu voláme jaro

Eva Šafránková 20/02/2024
Cítíte to jaro? No jo... my víme, že je teprve únor a může nás ještě kdykoliv zasypat sněhová peřina, ale ten vzduch venku už je prostě jiný. Sněženky...
Pokračovat ve čtení ...
ZUZKA... Ve stylu Vintage

ZUZKA... Ve stylu Vintage

Zuzana Ševčíková 14/05/2024
Už jste objevily nádhernou kolekci Rustic Charms od Mintay papers? Ne? Tak to je velká škoda. Pojďte se se mnou na ni podívat a nechte se zlákat.  ...
Pokračovat ve čtení ...
LUCIA... Inšpirácia na jarné blahoželania

LUCIA... Inšpirácia na jarné blahoželania

Lucia Pospíšilová 10/03/2020
Aj vy sa už neviete dočkať, kedy táto pseudozima skončí a príde jar? Vôňa čerstvých kvetov, pokosenej trávy, spievanie vtákov, malé kuriatka a králičk...
Pokračovat ve čtení ...
PETRA... Přáníčka pro rockovou hvězdu

PETRA... Přáníčka pro rockovou hvězdu

Petra Víšková 29/03/2021
Jaká přáníčka nejčastěji tvoříte? Jsou to univerzální květinová přáníčka, která se hodí na každou příležitost nebo spíše přání šitá na míru? Předpoklá...
Pokračovat ve čtení ...
LUCIA... Visačky kam se podíváš

LUCIA... Visačky kam se podíváš

Lucia Pospíšilová 14/12/2023
Balenie darčerkov je moja najobľúbenejšia vianočná činnosť, teda okrem papierového tvorenia. K darčekom samozrejme patria visačky na milión spôsobov. ...
Pokračovat ve čtení ...
ZUZKA... Velká nálož inspirace Mintay a P13

ZUZKA... Velká nálož inspirace Mintay a P13

Zuzana Ševčíková 27/02/2024
 Jistě Vám neunikly letošní nádherné novinky od výrobců P13 a Mintay papers. My v design teamu jsme nadšené, stejně jako scraperky v zahraničí. Našl...
Pokračovat ve čtení ...