Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

HOST V PAPER GARDEN... Eva Kožená

Zveřejněno Paper Garden 10/10/2017 ? Komentářů HOST PAPER GARDEN,
HOST V PAPER GARDEN... Eva Kožená

Tvořit s papírem (a z papíru) jsem začala někdy koncem roku 2012. Několik let jsem vyráběla papírové záložky pro charitativní krámeček útulku Srdcem pro kočky ve Vrbičanech. Později jsem k tomu přidala i bižuterii a před rokem přání. Teď už pořádám pro útulek vlastní aukci svých výrobků. Tvorbě věnuji každou volnou chvíli a ráda zkouším nové techniky a materiály. Moc ráda vybarvuji razítka, a to jak alkoholovými popisovači, tak akvarelovou technikou. S manželem společně vedeme malou firmu s kancelářskou technikou a žijeme v domku s pěti kočičími nalezenci.



Když mě Diana požádala o článek pro Paper Garden, bez zaváhání jsem kývla. Vybarvování razítek je moje vášeň a navíc možnost vyzkoušet novou značku - prostě paráda. Když jsem se ale dozvěděla téma, pocítila jsem v žaludku takový podivný pocit strachu z neznáma. Halloween. HALLOWEEN? Co já s tím budu dělat? To bude ostuda v těch internetech! Jediné moje přání na Halloween už několik let tvrdě spí na dně mého šuplíku.

 

Než razítka dorazila, měla jsem čas přemýšlet. Uklidňovalo mě pomyšlení, že fialová, oranžová a zelená jsou moje oblíbené barvy. A také jsem věděla určitě, že tam chci mít obří Měsíc. Jsem Dianě vděčná, že jsem od ní nedostala žádná omezení a mimo razítek jsem od ní v balíčku našla i parádní chipboardy, které jsem v projektu samozřejmě moc ráda využila.

Nebudu se sáhodlouze rozepisovat o postupu. Využila jsem materiál, který jsem měla doma a dost jsem improvizovala podle momentálního nápadu. Podstatná jsou především razítka, která jsem dostala k vyzkoušení. Vytvořila jsem dvě velká přání na kraft základu (20 cm x 20 cm). Moc ráda dělám velké projekty, protože jsou pro mě takovým hřištěm.  Nikdy nevím předem na 100%, jaký bude výsledek. Přidávám, ubírám, hraji „košíkovou“, znovu začínám... Ano, je to neefektivní vynaložení času i materiálu, ale já musím být s výsledkem spokojená. Když nejsem spokojená já, jak by mohl být zákazník?

Nejprve jsem si narazítkovala motivy. Protože jsem vybarvovala alkoholovými popisovači, použila jsem razítkovací polštářek Memento, který je pro tuto techniku vhodný. Obrázky jsem pak začala vybarvovat. Používám popisovače Touch Twin Brush Marker, které jsou dobrou alternativou Copic popisovačů (myslím však originály a ne levné kopie z Ali). Tyto popisovače kombinuji s Copic Ciao (hlavně u větších ploch). Vybarvené obrázky jsem doladila v detailech glitrovými pery a bílým tenkým popisovačem.Následně jsem je vystřihla a po obvodu obtáhla černým štětcovým fixem.

Pak jsem si jedno odpoledne pěkně zatočila kličkou a připravila jsem všechny výřezy, které jsem měla v plánu použít. Z bílé čtvrtky jsem vytvořila základy pro pozadí, které si většinou vyrábím ručně. Na základy přání jsem nalepila papíry BoBunny – na jeden oranžový a na druhý fialový. Chtěla jsem, aby byl přiznaný kraft základ, proto jsem barevné papíry neřezala až ke kraji. Připravená pozadí jsem nabarvila pomocí razítkovacích Distress polštářků a nalepila na základy tak, aby byl opět přiznán podklad. 

A pak přišla řada na můj vysněný Měsíc. Chtěla jsem, aby vypadal tak trochu pohádkově a ladil s připraveným pozadím. Protože jsem neměla žádné razítko, které bych použila, vyřezala jsem si z bílé čtvrtky kolečko a ručně jsem si měsíc nakreslila a vybarvila. Plastický dojem jsem mu dodala použitím vrstvy Nuvo Crystal Glaze a tu pohádkovost nasypáním glitrů do ještě tekutého povrchu. Po zaschnutí jsem hrdě nesla Měsíc k recenzi. Manžel se na něj podíval a na můj dotaz, zda to vypadá jako Měsíc, zakroutil hlavou. Traumatizovaně jsem se odpotácela zpět do pracovny a čekala, až zapracujeme moje sebevědomí. Jo, je blbej, nepozná Měsíc. Je to Měsíc. Prostě je... :-)

Když jsem Měsíc nalepila na přání, tak to už šlo tak nějak samo. Na obě přání jsem nalepila postavičky, některé detaily jsem ještě „přišmrncla“ leskem pro 3D efekt, rozmístila jsem ostatní dekorace (lístky, glitry, hvězdičky, kroucené provázky). Chipboardy jsem natřela metalickými akrylovými barvami a některé jsem posypala glitry. A manžel uznal, že je to opravdu Měsíc :-)

Děkuji tedy Dianě za možnost překonat své hranice a vám všem za pozornost. Inspirujte se a vyzkoušejte také některá z razítek. Určitě si vyberete třeba z těch zimních a vánočních, která dávají spoustu prostoru pro fantazii.

 

Tak ať se daří!


Eva

Podobné články
HOST V PAPER GARDEN... Káťa: Svatební přání s kolekcí Mintay

HOST V PAPER GARDEN... Káťa: Svatební přání s kolekcí Mintay

Paper Garden 14/09/2021
Zdravím všechny příznivce papírové zahrádky a děkuji Diance za pozvání na jejich blog. Když jsem totiž viděla, že mají konečně naskladněné novinky od ...
Pokračovat ve čtení ...