Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

HOST V PAPER GARDEN: Laďka Šimíková

Zveřejněno Paper Garden 27/04/2020 ? Komentářů HOST PAPER GARDEN,
HOST V PAPER GARDEN: Laďka Šimíková

Když mě Dianka oslovila, abych byla hostem v Paper Garden, doslova jsem se vylekala a nejprve jsem opravdu chtěla odmítnout, protože upřímně si myslím, že ve tvoření s papírem jsem na tom o hodně lépe než s tvořením se slovy. No a pak jsem si řekla, no co vždyť jsem přece „chlubící typ“ a něco k tomu prostě napíšu :)


 

Jmenuji se Ladislava Šimíková, příští měsíc mi bude 44 let a jsem šťastně vdaná. Někteří měmohou znát z fléru jako Hujerku.

K papírovému tvoření jsem se dostala úplnou náhodou v roce 2014, kdy se mě majitelka v kreativním obchůdku zeptala: „Nechcete přijít na kurz qullingu, protože se uvolnilo jedno místo?“ A jelikož ráda zkouším novinky, tak jsem šla. Naučila jsem základy, pak už jsem tvořila bižuterii a napadlo mě udělat si přáníčko. Toto jsou mé první pokusy a jak se dnes na nědívám, ani nevěřím, že jsem je i prodala :-)  

Postupně jsem začala objevovat kouzlo papíru a kromě tvoření se mi tento koníček stal 2v1: tvořím a zároveň sbírám. Někdy je pro mě doslova nadlidský úkon střihnout do některého papíru, tak si ho pro jistotu pořídímještě jednou, někdy i dvakrát.

 

Tak jsem si pro to mé syslení udělala novou pracovnu. Ze začátku paráda a dnes je má pracovní plocha cca 30x30cm. Protože to, co mám kolem, je jen pracovní pořádek. Když mě někdy napadne tento „pořádek“ uklidit, tak nic nenajdu, a tak jsem nějaké uklízení dávno vzdala. Ale myslím si, že takhle to má spousta tvořilek.

 

Po rekonstrukci...

...a toto je tvrdá realita.

Má tvorba se zaměřila na blahopřání, krabičky a boxy. Postupně jsem objevovala různé techniky, některé mě zaujaly více, některé již méně, ale co mi zůstalo jako stálice, jsou razítka. Vybarvuju je různě,v začátcích akvarelové pastelky, poté lihové fixy a dnes u mě vedou akvarelové fixy nebo distress inkousty.

Na Vánoce 2016 jsem od neteřinky dostala materiál natvoření, který se mi moc líbil, a tak jsem vyloudila odkaz na e-shop. Poslala mi odkaz na Paper Garden, no a od té doby jsem doslova propadla této papírové zahrádce a jejich kytičkám. Miluju na přáních hodně kytiček, někdy i hodně moc kytiček, jsem prostě romantická duše. Sem tam mě popadne zkusit i Clean and Simple styl, ale tak nějak mi to nejde, prostě pořád zdobím a zdobím…

 

Takže zdobím narozeninové kousky: 

Zdobím svatební kousky:

Zdobím pro miminka:

A zdobím i Vánoce: 

Poslední 2-3 roky ráda dělám krabičky a boxy, no a ty se bez kytiček samozřejmě taky neobejdou:

A když zrovinka nezdobím tak ráda pracuji s papíry. Mám hodně ráda UHK Gallery, ale v podstatě je mi to jedno. Pro mě je důležité, že mě papír zaujme na první pohled. To je ten pocit, kdy už mám v hlavě nápad jak papír použiju, i když se pak k této realizaci dostanu klidně za několik měsíců.  

 

 

A jak jsem na začátku zmínila, jsem typ chlubící, tak za semusím pochlubit, že některá moje přáníčka putují po světě: některé jsouv USA, Anglii, Španělsku, Polsku, Indii (přímo na míru indické nevěstě), Rakousku a Slovensku. 

 

Svatba v Indii a africká svatba:

 

Jedna má pravidelná zákaznice mi vždy říká, že jsem kouzelnice, manžel vždy, jak mě takhle vidí tvořit, říká že jsem čarodějnice. No, nechám na vašem posouzení :-D

 

A kromě toho, že miluji papír a papírové kytičky, je má další vášeň zcela pochopitelně květiny a zahrada.

 

Jsem ráda, že jsem se vám mohla představit a pochlubit. Přeji všem stejně „postiženým“ kolegyním papíru zdar a hlavně naší papírové zahrádce Paper Garden, ať nám ty naše projekty stále kvetou!

 

 

Laďka

Podobné články
LUCIA... Svadobné prianie v modrom

LUCIA... Svadobné prianie v modrom

Lucia Pospíšilová 29/07/2020
Pri hľadaní inšpirácie na internete som vždy obdivovala kvetinové priania na niekoľkých navrstvených papieroch. Keď mi domov prišiel balíček so sadou ...
Pokračovat ve čtení ...