Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

VIPETA... Jak si sladit stránky v albu

Zveřejněno Petra Vicková 07/08/2019 ? Komentářů SCRAPBOOKING,
VIPETA... Jak si sladit stránky v albu

Naše letošní léto je takové dost chaotické a na delší dovolenou nám nezbyl čas. A tak hodně výletujeme po okolí a z těchto výletů si i tak přivezu hodně fotek, které se mi nevejdou jen na jednu stránku v albu. Spíš tak na stránku a půl. Ideální kombinace pro PL stránku a klasický layout k tomu, co myslíte? A tak jsem se rozhodla, že si konečně vyzkouším sladěnou dvoustránku v albu. Pojďte se inspirovat dvěma dvoustranami a také si to vyzkoušet!


 

Pro tuhle příležitost jsem sáhla po PL kartičkách Stardust od Family Portraits. Nejen, že je jich mega balík, ale jsou zabalené i v krásné krabičce. V balíčku najdete vždy 2 velké a 2 malé kartičky stejného designu, což je pro ladění alba naprostá nutnost. A rozhodně se nebojte, že byste je nespotřebovali. Stardust je univerzálně barevná. Jsou tam jak syté barvy, tak i jemné tlumené odstíny a taky čísla. Spoustu čísel. Kdo jede PLko po týdnech nebo měsících, tak je zužitkuje všechny.

První dvoustrana je z našeho výletu do Jihlavy. Byl hravý, bláznivý a barevný. A to jsem se snažila přenést i do alba. Hlavními spojovacími prvky na stránkách jsou vyřezané čtverce a oranžová barva.

TIP 1: 

Dvoustránky můžete sladit jak barevně, tak i tím způsobem, že budete opakovat některé prvky. Například použijete ozdoby stejného druhu, nebo stejné geometrické tvary.

Čtverce jsem vyřezala hlavně z fotek a zdůraznila tak to hlavní na nich – naše momenty. Oranžová barva pak vycházela z loga zoo, kde jsme byli, a vyzobala jsem ji z chipboardových samolepek Stardust.

TIP 2: 

 Když máte pouze PL kartičky a rády byste z nich střihly i layout, tak zvolte jako podklad jednobarevnou čtvrtku a kartičky můžete rozstříhat na různé tvary nebo jimi podkládat fotky.

Druhá dvoustrana je věnovaná výletu na zříceninu Dívčí kámen a následnému svlažení na koupališti. 

Tady jsem tedy sáhla po tmavě modré barvě v kombinaci s dívčí růžovou. A ztlumila jsem to samolepkami od Teresy Collins ve světle hnědé až krémové barvě, abych stránku sladila se zříceninou.

S layoutem jsem si vyhrála trochu víc. Bílou čtvrtku jsem postříkala vodou a posypala modrou práškovou barvou – vzniklo tak pěkné pozadí s vodou. A protože mi bylo líto vyhodit šablonu, ze které jsem vyloupala všechny chipboardové samolepky, tak jsem ji použila na stránce taky. Pár samolepek jsem v ní nechala a prskla tam i několik metalických.

TIP 3:  

Nebojte se kombinace několika barev ani metalických odlesků. Ty se totiž hodí snad úplně ke všemu, zvlášť k prosluněným letním stránkám. Barvy můžete ladit třeba i podle oblečení nebo objektů na fotkách.

 

Použitý materiál:

 

PL kartičky Stardust od Family Portraits

 

chiapbordové samolepky Stardust od Family Portraits

 

samolepky Life Emporium od Teresy Collins

 

metalická abeceda od MME

 

protektory

 

bílá čtvrtka

 

lepicí páska

 

 

Tak co? Navnadila jsem vás a dvoustránku si také vyzkoušíte? Na vaše projekty se těšíme v Paper Garden Clubu nebo je přidejte na Instagram s označením #tvorimezpapiru a #papergarden_cz. Ať vám to fotí a stříhá!

Podobné články
VIPETA... Rukavička jako visačka na dárek

VIPETA... Rukavička jako visačka na dárek

Petra Vicková 12/12/2019
Už máte zabalené dárky? Já ano, teda jen do balicího papíru. Chybí mi ještě připevnit mašle a visačky! A tak jsem se tento týden pustila právě do výro...
Pokračovat ve čtení ...