Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

KATKA... Zdobení foto dortíků

Zveřejněno Kateřina Hromasová 26/05/2022 ? Komentářů DIY,
KATKA... Zdobení foto dortíků

Tak jsou to dorty nebo to nejsou dorty? Ano jsou, ale ne k jídlu. :-) I když mi každý říká, že jsou jako živé, tak nejsou. Jedná se o dekorace, které si vyrábím pro focení s dětmi. Jelikož jsem kreativní duše, tak vyrobit si vlastní rekvizity, je pro mě velký relax a zábava.


 

Takové atrapy dortů se využívají běžně v cukrářském světě. To je tak, že sice vidíte dokonalý svatební dort o třech patrech, ale poživatelné může být třeba jen to spodní patro. Zbytek je vlastně taková kamufláž, aby člověk ušetřil pár peněz a přesto měl dort svých snů. A proč ne? I tohle je umění. Já si vlastně hraju na takovou aranžérku.

 

Pro zdobení se kromě jiných dekorací skvěle hodí papírové kytičky, kterých najdete v obchůdku opravdu mnoho. Mně se líbí všechny, takže jenom si vybrat, je oříšek. Jasně... růžičkami člověk nic nezkazí. Nebo takové blatouchy. Prostě každá ženská, když vidí kytičky (v jakékoliv formě), tak jásá. Stejně tak já. 

Na slaďoškém dortu pro malé princezny jsem se vyřádila, ale ne každý holduje takovým barvám. Takže jsem musela vymyslet i nějaký neutrální dortík. No, a v barvě čokolády se myslím velmi povedl. K ruce jsem si vzala kromě růžičekkytičky magnólií. K lepení všeho nejraději používám tavnou pistoli, ale skvělé je také transparentní lepidlo

Když jsem vymýšlela dortík v klučičích barvách, říkala jsem si, že tam ty kytičky asi nenacpu. A tak jsem pátrala, co by se tam hodilo jako hlavní motiv. No jasně... přece auto. Takže chipboard limuzíny od Laserowe Love byla prima volba. Vzpomněla jsem si na své dětství a modelařinu mého bráchy. Naštěstí tohle autíčko poskládat a slepit netrvalo dlouho. Ke zdobení se samozřejmě hodí také další chipboardy

Kreativní tvoření všeobecně je velký relax. Je naprosto jedno, co děláte. Hlavně, že to děláte s radostí a baví vás to. A třeba se společně někdy potkáme u focení s dortíkem (www.katkahromasovafoto.cz).

 

Jestli i vy máte na stole nějaký projekt z materiálů zakoupených v Paper Garden obchůdku, pochlubte se nám... buď v Paper Garden klubu na FB nebo označením na IG a použitím #papergarden_cz a #tvorimezpapiru.

 

Použitý materiál:

 

Magnolie - Mix Hnědé - 5ks

 

Blatouchy - Slonová kost - 10ks

 

Blatouchy - Starorůžová - 10ks

 

Růže - Pudrová (15 mm) - 10ks

 

Růže - Tmavě zlatá (15 mm) - 10ks

 

Růže - Baby modrá (10 mm) - 10ks

 

Růže - Bílá (15 mm) - 10ks

 

Chipboard - Holly and White - Limuzína