Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

SCRAPENCYKLOPEDIE...14. díl: Ako na papierové kvietky

Zveřejněno Lucia Pospíšilová 22/09/2020 ? Komentářů SCRAPBOOKING,SCRAP-ENCYKLOPEDIE,VIDEONÁVODY,
SCRAPENCYKLOPEDIE...14. díl: Ako na papierové kvietky

Erika Vám v 9. časti našej scrapencyklopédie predstavila svet kvietkov. Dnes sa spolu bližšie pozrieme na papierové kvietky a na to, ako si ich s pomocou vyrezávacích šablón vyrobíte doma. Aj vám sa občas stane, že síce máte doma zásobu asi milión kvietkov, ale na vašom projekte chýba presne tá veľkosť alebo farebná varianta, ktorú doma nemáte? Nevadí, ako pohotovostné riešenie sa určite bude hodiť tento článok!


 

 

 

Tvorenie papierových kvietkov by sa dalo rozdeliť na dva spůsoby - suchou a mokrou cestou. Pri oboch variantách skladáte a lepíte kvietky z jednotlivých vrstiev, ktoré si vyrežete alebo vystrihnete z papiera. Podľa toho aký druh kvetu chcete vytvoriť, volíte aj tvar okvetných lístkov = výrezu (vyrezávacej šablóny). 

 

 

POTREBY NA TVORENIE:

 

- PAPIER - jednofarebný alebo vzorovaný scrapbookový, vellum, akvarelový 

 

- VYREZÁVACIE ŠABLÓNY a BIG SHOT ( prípadne nožnice a ceruzku na nakreslenie a vystrihnutie okvetných lístkov)

 

- FARBY - vodou riediteľné (napr. Distress Ink, akvarelové fixy...) alebo na alkoholovej báze. Ak použijte vodou riediteľné farby, myslite na to, že pri použití vody sa farby spolu prepoja a trochu zblednú. 

 

- TUPOVACIE HUBIČKY, prípadne rozstrihaná hubka na riad (houbička na nádobí) na nanášanie farby

 

- ROZPRAŠOVAČ s vodou

 

- EMBOSOVACIE PERO - na oboch koncoch má zaguľatený hrot rôznej veľkosti

 

- PODLOŽKA na tvarovanie kvietkov - môžete použiť hubku na riad alebo penovú podložku

 

- PESTÍKY a tenký drôt 

 

- TAVNÚ LEPIACU PIŠTOĽ, prípadne lepidlo

 

 

POSTUP VÝROBY

 

S papiera si vyrežeme jednotlivé časti kvetov. Na jeden kvet potrebujeme 1-3 kusy výrezu, na ruže 5 kusov. Ak sme použili biely papier, výrezy si ofarbíme. Začneme tvarovať jednotlivé lupienky.

 

Pri suchej metóde na tvarovanie používame embosovacie pero s guličkami na konci, prípadne ďalšie rôzne hrubé nástroje. Pre lepšie pochopenie sa môžete inšpirovať na YoutubeJa radšej používam mokrú cestu a postup tvorby som pre vás spracovala do videa. 

 

 

VIDEONÁVOD:

 

 

 

 

 

A máme hotovo! Stačí už len kvietky použiť na nejaké prianie.

 

Skúsite vytvoriť pár vlastných kvietkov? Určite sa nám pochváľte v našej   Facebookovej skupine alebo na Instagrame #tvorimezpapiru a #papergarden_cz.

 

 

Podobné články
MARTINA... Babičce a dědečkovi z jedné sady papírů

MARTINA... Babičce a dědečkovi z jedné sady papírů

Martina Jarošová 25/08/2022
Tak i já jsem se dočkala a představuji vám mou prvotinu pro blog. V následujících řádcích vám představím novinkovou sadu papíru od Mintay - Grandma´s ...
Pokračovat ve čtení ...
VYHLÁŠENÍ VÍTĚZEK... MDS speciální challenge 2023

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZEK... MDS speciální challenge 2023

Paper Garden 12/05/2023
Minulý víkend v sobotu jsme oslavili největší scrapbookový svátek... Mezinárodní den scrapbookingu.  A to by bylo, abychom ho neoslavili také lepením....
Pokračovat ve čtení ...
PETRA... VIDEONÁVOD: Hravé cik cak minialbum

PETRA... VIDEONÁVOD: Hravé cik cak minialbum

Petra Víšková 11/09/2020
Rádi byste si pro sebe nebo pro své blízké vytvořili minialbíčko na pár fotek, které se pohodlně vejde do kabelky, abyste ho mohli jen tak mimochodem ...
Pokračovat ve čtení ...