Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

Dárek pro dětský domov, hlavně díky vám

Zveřejněno Paper Garden 01/01/2021 ? Komentářů SCRAPBOOKING,
Dárek pro dětský domov, hlavně díky vám

Vánoční čas byl časem rozzářených dětských očí a splněných přání. Ne všechny děti ale mají to štěstí a zažijí opravdové Vánoce se vším všudy. A tak jsme se letos v rámci našeho adventního kalendáře spojili s vámi, našimi zákaznicemi, a ve společné sbírce podpořili děti z dětského domova v Dolních Počernicích. Jak to dopadlo?


 

Sbírka začala 19. prosince a trvala čtyři dny. Po celou tuto dobu dobu jsme z každé příchozí objednávky věnovali 50 Kč na nákup kreativních pomůcek pro děti a přidali dalších 50 Kč.

 

S vaší pomocí se nám podařilo vybrat celkem 2 900 Kč!

 

DĚKUJEME!

 

A s pomocí paní vychovatelek, které se s dětmi ve volném čase pouští do tvoření, jsme vybrali následující kreativní pomůcky:

 

23. prosince jsme se tedy vydali předat dáreček přímo do dětského domova v Dolních Počernicích na Praze 9.

https://www.domovpocernice.cz/

 

Dárková taška byla skoro tak velká jako Dianka.

V dětském domově byl před Štědrým dnem docela frmol, ale měli jsme štěstí a přivítal nás přímo pan ředitel Lněnička. Muž se srdcem na pravém místě, ale s nohami pevně na zemi. Ostatně takové vlastnosti jsou asi nutností, když vedete domov dětí. Pan ředitel nám udělal krátkou exkurzi, abychom pochopili, jak dětský domov funguje, a pověděl nám spoustu zajímavých informací. Tou nejdůležitější, kterou jsme si ale v tom vánočním čase odnesli, byl fakt, že jen 16 dětí z 60 zůstává na Vánoce v domově. Ostatní se vrací do svých rodin nebo k příbuzným. Z toho jsme měli radost.

Co se týká tvoření, je to v domově oblíbená aktivita a když zrovna není COVID, děti se se svými výrobky pravidelně účastní jarmarků a trhů. Penízky, které za svá přáníčka a další výtvory utrží, jim zůstávají jako kapesné. Pevně tedy doufáme, že s pomůckami z naší sbírky se bude tvořit ještě lépe a brzy zase budou moct vystavovat i prodávat.

Nakonec tedy došlo i na předání tašky s dárečky a dopisem od Ježíška. Ačkoliv u stromečku vše setravalo jen chvilku.  "Přecijen jsou v domově i děti, které stále věří," komentoval pan ředitel, proč přesouvá dárek zpět do ředitelny a vytáhne ho zase až další den večer. Na oplátku jsme dostali keramického kapříka a přáníčka od dětí.

Paradoxně jeden z nejsilnějších okamžiků jsme ale zažili při odchodu, kdy jsme potkali tatínka se synem, kteří se s námi míjeli ve dveřích domova. Tenhle kluk "obětoval" všechny svoje dárky s tím, že by chtěl, aby je dostal někdo z dětského domova. A to i přes to, že mu rodiče řekli, že žádné jiné už pod stromečkem nenajde. K tomuto dodal pan ředitel, že takových příběhů letos bylo více. Na začátku prosince se v domově objevila neznámá důchodkyně a svých 5 tisíc, které dostala od státu, věnovala slečně, která dosáhla dospělosti a dětský domov letos opouští. Prý aby měla něco do začátku.

 

 

Takže dobré skutky se dějí a dobří lidé stále existují. Možná o nich jen v poslední době není tolik slyšet.

 

Děkujeme i vám za dobrý skutek, který jsme s vaší pomocí mohli uskutečnit.

 

PF 2021

Podobné články
DIANKA... Nejkrásnější vánoční fonty a jak si je stáhnout do PC

DIANKA... Nejkrásnější vánoční fonty a jak si je stáhnout do PC

Diana Majerová 05/12/2020
A je to vážně tady! Kalendář už máme otočený na prosinec, první svíčka na adventním svícnu už taky zahořela a večer je tady Mikuláš. To znamená jediné...
Pokračovat ve čtení ...
VYHLÁŠENÍ VÍTĚZEK... Únor 2022

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZEK... Únor 2022

Paper Garden 03/03/2022
V únorové soutěži jsme vás trochu potrápily s krabičkami a dárkovými baleními, takže to tentokrát chtělo o něco víc invence než vyrobit přáníčko. Popr...
Pokračovat ve čtení ...
LUCIA... Visačky kam se podíváš

LUCIA... Visačky kam se podíváš

Lucia Pospíšilová 14/12/2023
Balenie darčerkov je moja najobľúbenejšia vianočná činnosť, teda okrem papierového tvorenia. K darčekom samozrejme patria visačky na milión spôsobov. ...
Pokračovat ve čtení ...