Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

DIANKA... Na místě činu po 32 letech

Zveřejněno Diana Majerová 25/01/2022 ? Komentářů SCRAPBOOKING,PROJECT LIFE,
DIANKA... Na místě činu po 32 letech

Když jsem se loni rozhodla lepit naše výlety do formátu cestovního deníku, netušila jsem, že prvních pár jich zaplním "cestováním" po Praze. Určitě si dobře vzpomínáte, jak jsme byli před rokem na jaře byli uzavřeni uvnitř okresů, a my jsme tedy objevovali pouze krásy naší metropole. Překvapivě mám z té doby ale dost materiálu na lepení a taky jeden hodně speciální zážitek, který mi udělal radost jak na místě, tak v deníku. Pojďte se se mnou podívat, co to bylo...


Abych to hned na začátek uvedla na pravou míru - největší nostalgik u nás doma je můj Honza. Rád si prohlíží fotky z mého dětství, miluje vyprávění o tom, jak jsem byla malá, prohlíží si náš Project Life a sám tvoří videa, abychom měli vzpomínky na naše cesty. V lockdownu na tohle všechno byl čas, a tak jednou došlo i na vyprávění o tom, jak jsem první tři roky strávila s rodiči na pražském sídlišti Lhotka. Na druhý konec Prahy, kde žijeme teď, jsme se přestěhovali, až když mi byly 3 roky, a od té doby jsem se nikdy nevrátila zpět.

 

Popravdě, náš dům na Lhotce bych nenašla, ani si z té doby nic nepamatuju. A tak jsme do auta naložili ještě taťku, jako průvodce lokalitou a pamětníka, a cíl výletu byl jasný - "Imichova ošum ošum" jak jsem jako malá říkala, když se mě někdo zeptal, kde bydlíme.

Na stránku do deníku jsem použila dvě fotky z mého dětského alba, kde jsem na Lhotce s mamkou i s taťkou. A protože mají ten krásně strarorůžový analogový filtr, jaký měly všechn fotky z našeho dětství, rozhodla jsem se použít kolekci TN papírů Herbarium od Studio Forty.

 

Formát TNka často svádí prostě nějak nalepit dva papíry a hotovo, a tak jsem chtěla změnu. Vyndala jsem tedy razítka a inkousty a na jedné straně si vyrobila vlastní hvězdičkový potisk. Stránku jsem dozdobila výseky vystřiženými z papírů Herbarium, písmenkovou abecedou a pěnovými ozdobami.

Na protilehlou stránku jsem dala aktuální fotku, kde jsem u "našeho" paneláku. Dlouho jsem se nemohla rozhodnotu, jaký podkladový papír zvolit, a tak jsem použila svůj osvědčený trik, o který se ráda podělím. Někdy totiž stačí se podívat na layout z jiné perspektivy a nemyslím tím ptačí, ale třeba jen přes display mobilu. Takhle se podívám na obě varianty, případně si obě vyfotím, a pak se rozhodnu, pro tu, která se mi líbí víc.

VARIANTA 1

VARIANTA 2

Druhá stránka z kolekce Herbarium je o něco míň retro, ale zase v ní dostanete tip na prima výlet s dětmi. Pokud máte rádi rozhledny, a tu Petřínskou už znáte, tak si zajeďte na Rajskou zahradu na rozhlednu Doubravka. Až vás přestane bavit rozhlížení (upřímně, Hrad odsud neuvidíte), najdete poblíž také nový park s velkým dětským hřištěm. A když vám ani to nebude stačit, můžete se projít až do zámeckého parku v Dolních Počernicích, který byl nedávno krásně zrevitalizovaný,

Co se týká papíru, tak Herbarium - tahle už vlastně podzimní kolekce - je přesně podle mého gusta a tvoří se mi z ní skvěle. Nejen barvy, ale i motivy papírů jsou prostě super. Proto mi k dozdobení stačila písmenková abeceda a pár vystřižených motivů z kolekce. Na Big Shotu jsem vyřezala obdélníčky, do kterých jsem napsala journaling a vlepila je trochu cik-cak na stránku. A bylo to.

Máte taky v albu nějaké ty "retro" stránky se vzpomínkami na dětství? A vůbec, jaký formát uchovávání vzpomínek jste pro letošek zvolili?

 

Ukažte nám, co tvoříte třeba v našem PG Clubu nebo na Instagramu z hastagem #tvorimezpapiru nebo #papergarden_cz.

 

S láskou,