Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

MONČA... Krabička papírové záchrany

Zveřejněno Monika Pestrová 08/06/2023 ? Komentářů SCRAPBOOKING,
MONČA... Krabička papírové záchrany

Jestlipak si vzpomínáte na doby, kdy jste jezdili na letní tábory? Já tedy ano, protože jsem to milovala a chtěla jsem být tábornice každým coulem. V knihovničce jsem měla dvě tábornické příručky, kde jsem často listovala a četla si o tom, jak si v přírodě postavit přístřešek, jak vázat uzly nebo jak nad ohněm postavit “věšák” na kotlík. 


 

Ale nejraději jsem měla tu část, která radila, co všechno byste měli mít v krabičce poslední záchrany, tzv. “kápézetce” (KPZ). Provázek, svírací špendlíky, škrtátko a pár sirek, skládací nožík, jehlu a nit … A já vám dneska poradím, jak si s sebou na dovolenou nebo výlet zabalit takovou scrapbookovou KPZ.

 

Můj největší problém je, že vždycky nafotím spoustu hezkých fotek na různých dovolených, prodloužených víkendech nebo výletech, ale následné scrapnutí po návratu domů pak dost pokulhává. Takže se mi už několikrát osvědčilo si vzít scrap prostě s sebou.

 

 

V polovině června se s kamarádkou chystáme do italské Bologni a protože je to 5 dní, tak to už bude poměrně dost zážitků a fotek. A tak jsem se rozhodla, že si něco “předscrapuju” už na místě a doma to pak dotáhnu. Ještě než se vrhneme na to, co všechno jsem si s sebou zabalila, bylo by dobré říct, že každý může od svého cestovatelského dokumentování očekávat něco jiného a tomu pak přizpůsobí svou scrap KPZ. Máte možnost si již v průběhu dovolené tisknout fotky? Nebo si prostě jen chcete zapisovat, co jste ten který den dělali? Jaký formát zvolíte? Nad tím je třeba se zamyslet a podle toho si pak sbalit své scrap poklady.

 

Já bych si ráda vytvořila deníček i s fotkama, a tak jsem si vybrala sešítek A5 z kolekce HAVE FUN od P13, který má krásné akvarelové motivy a je pro holčičí trip jak dělaný. Tak se pojďme podívat, co všechno se mnou poletí letadlem.

 

Na cestování se mi nejvíce osvědčila měkká pouzdra na zip (já mám od Avery Elle, ale podobná seženete i v papírnictví). Jsou skladná, částečně průhledná, ale tím, že jsou jakoby prošitá, jsou dostatečně pevná. Základem jsou psací potřeby - tenký (šířka 02) černý popisovač na journaling, popisovače na lettering v barvách ladících k vybrané kolekci papírů, mikrotužka a guma. Dále s sebou vozím malé nůžky (zde od Tima Holtze, protože mají kryt na ostří) a také malé kovové pravítko. 

 

 

Nyní přijdou na řadu papíry. Já si pro tento výlet vybrala kolekci PLACES WE GO od Mintay a to konkrétně papíry 8x8, ale formát záleží čistě na vás. Dále s sebou vždycky přibalím pár velkých kartiček s různým linkováním na journaling a v neposlední řadě průhledné plastové šablony od Simple Stories ve velikostech 6”x4” a 3”x4”, které pak využívám k tomu, abych si je do deníku “obkreslila” a naznačila si tak místa, kam budu chtít umístit fotky nebo podle nich stříhám papíry. Kromě obdélníkových tvarů si beru i kulaté, protože ráda přidávám fotky ve tvaru koleček. Pokud tyto šablony nemáte, můžete si je snadno vystřihnout buď z tvrdšího kartonu nebo nastříhat z nějakých pevnějších plastových kancelářských desek (v papírnictví si určitě vyberete).

 

 

Dalšími nezbytnostmi jsou samozřejmě samolepky a washi pásky. Samolepky kombinuji bílé a průhledné a do cestovních deníčků jsou skvělé i různé tvarové samolepky, jako třeba samolepky z kolekce ESSENTIALS od Studio Forty. Nejraději používám naše české samolepky a vždy vybírám takové, aby se mi tématicky hodily. No a nesmějí chybět washi pásky, které si ale neberu v celých návinech, ale lepím si kusy na průhledný obal euro fólie, ve které mám uložené samolepky.

 

 

K samolepkám patří také abecedy, bez kterých se v cestovním deníku zkrátka neobejdete a skvělými pomocníky pro zdobení stánek jsou výseky nebo naše univerzální výseky štítků. Výseky ukládám do malinké plastové krabičky (kupovala jsem někde v Číně už před pár lety) a navrch ještě doplním do barvy enamelky.

 

 

A tady máme poslední skupinku nezbytností a tam je zejména lepicí materiál a potřeby na razítkování. Vždy s sebou beru lepidlo v rolátku a nějaký menší zbytek oboustranky (kdyby rolátko došlo) a pak také pro všechny případy malou lahvičku Glossy Accent. Samozřejmostí je pak datumovka, abych to nemusela psát ručně.

 

Co se rýče razítkování, tak si vždy vyberu aspoň jednu abecedu v přijatelné velikosti a pak razítka, které se mi tématicky hodí do toho daného deníčku. Tady jsem si vybrala sadu na cestovní deníky od Heidi Swapp a razítka od Studio Calico. Akrylové bločky jsem tentokrát sbalila dva - jeden menší na abecedu a malé motivy a jeden obdélníkový na větší razítka. Skvělé jsou pak tyto mini inkousty NUVO, které jdou pak hezky otřít vlhčenýma ubrouskama  a k tomu účelu si beru malé pytlíčky čistících ubrousků na brýle z Lidlu a netahám se s žádným sprejem ani čisticí podložkou.

 

 

Tak a máme sbaleno! A co vy - vozíte s sebou na cesty taky nějaké to scrap tvoření? Určitě se pochlubte vaší sbalenou výbavou buď na Facebooku ve skupince Paper Garden Club, nebo na Instagramu pomocí hashtagu #tvorimezpapiru nebo #papergarden_cz.

 

Použitý materiál:

 

ART JOURNAL z kolekce HAVE FUN od P13

 

Kolekce PLACES WE GO od Mintay

 

Samolepky ESSENTIALS - Yellow Tabs

 

Samolepky ESSENTIALS - Pink Tabs

 

Samolepky ESSENTIALS - Mint Tabs

 

Na cestách - abeceda černá A5

 

Papírové výseky - štítky, monochromatické (A5)

 

Enamelky

 

Akrylové  bločky

 

lepidlo glossy Accent

 

obouostranná lepící páska

 

lepidlo roller

Podobné články
JITKA... Děkuji z celého srdce

JITKA... Děkuji z celého srdce

Jitka Bujoková 12/01/2019
33 měsíců... tak dlouho již přináším inspirace na blogu Paper Garden. Během této doby jsem napsala 59 článků a na několika dalších se podílela. A že m...
Pokračovat ve čtení ...
VIPETA... VIDEONÁVOD: Mixed media deník se slunečnicemi

VIPETA... VIDEONÁVOD: Mixed media deník se slunečnicemi

Petra Vicková 10/09/2019
„Vytvoř deník na kroužky, ať je barevný a hlavně ať jsou tam slunečnice,“ zněla má poslední zakázka. Vypadalo to jako krásné a jednoduché zadání, ale ...
Pokračovat ve čtení ...
KATKA... Mini album zabalené do podzimu

KATKA... Mini album zabalené do podzimu

Kateřina Hromasová 21/09/2023
O víkendu k nám přijde podzim. 23. září 2023 je považován za letošní první podzimní den. Takže dnes si ještě můžeme užívat léto. Ale aby se člověk na ...
Pokračovat ve čtení ...
KATKA... Narozeniny v albu

KATKA... Narozeniny v albu

Kateřina Hromasová 13/04/2023
Jelikož nám zítra vypuknou narozeninové oslavy Paper Garden, tak se i dnes ponoříme do oslav. Lépe řečeno do narozeninového lepení. Protože narozenino...
Pokračovat ve čtení ...
MONČA... V hlavní roli domácí mazlíčci

MONČA... V hlavní roli domácí mazlíčci

Monika Pestrová 13/01/2022
Dnešní téma je jasné - domácí mazlíčci. Nedávno se totiž mezi novinkami od Mintay objevila Pet Book, která je plná domácích zvířátek. Kromě kočiček a ...
Pokračovat ve čtení ...
MARTINA... POSLEDNÍ ZVONĚNÍ aneb papírové dárky pro paní učitelky

MARTINA... POSLEDNÍ ZVONĚNÍ aneb papírové dárky pro paní učitelky

Martina Jarošová 29/05/2024
Nezadržitelně se blíží konec školního roku a samozřejmě začínáme také přemýšlet nad dárečky pro paní učitelky. A Marťa pro vás bude mít dnes pár tipů ...
Pokračovat ve čtení ...