Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

MARTINA... VIDEONÁVOD: Jak na Wechselkarte (change card)

Zveřejněno Martina Jarošová 27/09/2022 ? Komentářů VIDEONÁVODY,
MARTINA... VIDEONÁVOD: Jak na Wechselkarte (change card)

Za okny už to vypadá na pořádný podzim, ale na blogu dnes úřaduje Martina a její video s návodem na tzv.Wechselkarte, anglicky change card a česky? No asi měnící se karta - a to doslova. Martina vás naučí, jak na tuhle frajeřinku, která ohromí svým efektem a překvapí jednoduchostí. Stačí vám jen řezačka, pravítko a pár čtvrtek. Jste zvědavé? Tak se pojďte podívat.


 

Doporučuji si nejdříve prohlédnout video a pak postupovat podle instrukcí, na videu se snažím vše ukázat podrobně. Pracovala jsem s běžnou gramáží čtvrtky (180-200g/m2), vysokogramážní kartony nedoporučuji, vyzkoušeno několikrát, hodně se při otáčení ničí

 

1) Připravte si z bílé čtvrtky celkem 4 obdélníky o rozměru 13,4*8,4 cm.

 

2) První dva obdélníky řízněte řezačkou po krátké straně ve vzdálenosti 4,2 cm do hloubky 4,2 cm a druhý ve vzdálenosti 4,2 cm do hloubky 9,2 cm.

 

3) Další dva obdélníky budete řezat na dlouhé straně - ve vzdálenosti 4,2 cm do hloubky 4,2 cm a druhý ve vzdálenosti 9,2 cm do hloubky 4,2 cm. A nyní máte připravený celý mechanismus, jen ho spojit :-)

 

4) Připravte si 2 obrázky, které se budou měnit o velikosti 7,6*7,6 cm a rozřízněte oba ve vzdálenosti 3,8 cm vodorovně.

 

5) Nalepte horní část prvního obrázku na obdélník s řezem po krátké straně do hloubky 4,2 cm. Poté zasekněte druhý obdélník (ten s řezem na krátké straně v hloubce 9,2 cm), srovnejte a přilepte spodní část obrázku. Obrázky nelepte hned k zářezu, nechte milimetr odstup, kvůli funkčnosti mechanismu.

 

6) Založte třetí obdélník (ten s řezem na dlouhé straně v délce 4,2 cm) zleva přes horní část prvního obrázku, srovnejte a nalepte horní část druhého obrázku.

 

7) Založte čtvrtý obdélník (ten s řezem na dlouhé straně v délce 9,2 cm) zprava pod hodní dvě vrstvy s obrázky), srovnejte a nalepte spodní část druhého obrázku.

 

8) Otočný mechanismus je hotový. Když otočíte spodní částí doprava a nahoru, obrázky se začnou měnit :-)

 

9) Mechanismus slepte podle videa - vlevo jedno křídlo a celou šířku části otočného mechanismu, která je na výšku. Mechanismus si otočně do výchozí pozice, tzn. že "okýnko" bude vlevo nahoře (obrácené L).

 

10) Ze vzorovaného papíru si připravte obdélníky 1x 7,6*4,4 cm, 2x 4,7*3,8 cm, a čtverec 1x 4,7*4,7 cm(+otisk razítka) a nalepte je na okrajové části otočného mechanismu (vlevo a nahoru na bílé plochy).

 

11) Připravte si základ přáníčka 15*15 cm, může mít i další vrstvu 14,5*14,5 cm ze vzorovaného papíru a mechanismus nalepte, opatrně, aby vám při otáčení nezasahovala žádná část do lepidla! Do volného rohu vlevo nahoře nalepte čtverec s razítkem a je hotovo!

 

Pozn.: Já jsem sice tvořila s tématikou miminek, ale krásně bude fungovat tento otočný mechanismus pro narozeniny (např.49 let na 50, 17 let na 18 apod.).

 

VIDEONÁVOD:

 

 

Vyzkoušeli jste? Tak to nám dejte určitě vědět! Na vaše příspěvky se budu já i celý náš DDT (Design Dream Team :-) ) těšit v klubu Paper Garden Club a na IG s označením#tvorimezpapiru či #papergarden_cz.

 

Použitý materiál:

 

Jednobarevné čtvrtky

 

Scrapbookové papíry Craft and you z kolekce Baby Party

 

Základ přání 15*15 cm

Podobné články
LUCIA... VIDEONÁVOD: Svadobné prianie s kapsičkou

LUCIA... VIDEONÁVOD: Svadobné prianie s kapsičkou

Lucia Pospíšilová 27/04/2021
Svadobná sezóna klope na dvere a preto by nebolo od veci mať v zálohe nejaké prianie. A ak by v ňom bol aj priestor pre schovanie penazí, to by bola p...
Pokračovat ve čtení ...
MONČA... Krabička papírové záchrany

MONČA... Krabička papírové záchrany

Monika Pestrová 08/06/2023
Jestlipak si vzpomínáte na doby, kdy jste jezdili na letní tábory? Já tedy ano, protože jsem to milovala a chtěla jsem být tábornice každým coulem. V ...
Pokračovat ve čtení ...
VIPETA... Svatební exploding box s kapsičkami na peníze a dortem

VIPETA... Svatební exploding box s kapsičkami na peníze a dortem

Petra Vicková 03/06/2020
Vypadá to, že jsme se přehoupli do pozitivnější části roku, ve které mnohé z nás čeká svatební veselí. A když se řekne svatba, nesmí chybět svatební d...
Pokračovat ve čtení ...
MILUŠKA ... VIDEONÁVOD: Visačka v retro stylu

MILUŠKA ... VIDEONÁVOD: Visačka v retro stylu

Miluše Lindovská 21/11/2019
Přestože je předvánoční čas a všichni jste jistě ponořeni do vánočního tvoření, připravila jsem si dnes naprosto nevánoční příspěvek. Možná si u něj o...
Pokračovat ve čtení ...
LUCIA... Vianočné chrastidla

LUCIA... Vianočné chrastidla

Lucia Pospíšilová 23/12/2022
Predvianočný blázninec pomaly končí, razítka s nápisom Veselé Vianoce skončia hlboko v šuplíku. Naše pracovné kútiky sa na chvíľku zmenia na výstavné ...
Pokračovat ve čtení ...
TIMONA... Metamorfózy paletky

TIMONA... Metamorfózy paletky

Monika Timková 22/06/2017
Keď som dnes popoludní vybehla do svojej tvorivej dielne, nemala som vôbec predstavu ako pretavím aktuálnu súťažnú paletku do dielka, ktoré by mohlo b...
Pokračovat ve čtení ...