Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

MONČA... V hlavní roli domácí mazlíčci

Zveřejněno Monika Pestrová 13/01/2022 ? Komentářů SCRAPBOOKING,PROJECT LIFE,
MONČA... V hlavní roli domácí mazlíčci

Dnešní téma je jasné - domácí mazlíčci. Nedávno se totiž mezi novinkami od Mintay objevila Pet Book, která je plná domácích zvířátek. Kromě kočiček a pejsků tam najdete také křečky, králíčky, různé další hlodavce, papoušky, rybičky, želvy, ale vyberete si i pokud jste poněkud extravagantní chovatelé a doma se vám v teráriu svíjí nějaký ten had, leguán nebo pavouk.


 

Ale nejdříve se s vámi podělím o své dětské radosti se zvířátkama, takže ten úvod bude trochu delší. Až kam moje paměť sahá, tak už jako malá jsem vždy toužila po nějakém tom domácím mazlíčkovi, ale protože jsme bydleli v paneláku, ten výběr byl velmi omezený. Jako první jsme měli křečka zlatého, kterého děda s babičkou vyhráli v tombole na jednom plese. Křeček byl nádherný a přítulný a vydržel nám asi 2,5 roku i přesto, že nám jednou vypadl z okna v prvním patře, když jsem ho ukazovala kamarádkám dole pod oknem. Loučení s prvním křečkem bylo smutné, a tak jsme si hned vzápětí pořídili malého džungaráčka od kamarádky, ale tomu tak trošku hráblo a dostal nějakou křeččí motolici a neměli jsme ho ani půl roku, když zemřel. 

 

Pak jsem měla chvíli pauzu, ale asi o 2 roky později jsem si potají domů přinesla mláďátko zakrslého králíčka - tehdy jsem ho pojmenovala Bunny :-) Jeho přítomnost v bytě se provalila asi za dva dny, když mamka začala po mém pokoji (a pak i po celém bytě) nacházet králičí bobky a králíček stihl potřísnit pár míst na koberci. Nastala chvilka protestování, ale pak byl Bunny přijat za člena rodiny, koupili jsme mu obrovskou klec a žil s námi spokojeně skoro 3 roky, než jsem pak šla na střední a darovala jsem ho jednomu kamarádovi pro svou maminku na vozíčku jako společníka do nepohody. 

 

Kromě chlupatých kamarádů jsme měli ještě i nějaké opeřené kamarády - začalo to malou modrou andulkou a skončilo to korelou, která milovala jen a pouze naší mamku a na ostatní členy rodiny prováděla nečekané nálety zakončené klofancem do hlavy.

 

A tak mě úplně nepřekvapuje, že i náš Marťa je domácími zvířátky úplně posedlý. Takže slovo dalo slovo a letos to budou 2 roky, co máme doma "už jen" 2 křečky (kdo nezná tu story, jak jsme odchovali a darovali asi 15 křečků, tak napište, ráda se podělím o chovatelské zkušenosti). Můj taťka je milovníkem papoušků, takže už třetím rokem chová papouška mnišího, který dostal pracovní jméno Kvído a to už mu zůstalo. No ale aby toho nebylo málo, letos mu pořídil ještě kamaráda, takže teď má doma "mníšky" dva. A vždy, když tam jedeme, tak se Marta strašně těší, protože ta interakce s nimi je pro něj zážitek.

 

A tak jsem se rozhodla začít plnit svůj nový stránkový deník od Heidi Swapp (Storyline Chapters Scrapbooker) a udělala pár stránek s touto tématikou.

 

Marťova sestřenice s bratránkem chodí do kroužku, který se jmenuje Chováček a tam se učí starat o různá zvířátka. A když měli začít vánoční prázdniny, tak se domluvili, že si přes Vánoce domů vezmou na starosti králíčka. Takže když jsme k nim na druhý svátek vánoční jeli na návštěvu, tak byl Marťa celej natěšenej na králíčka.

Na stránku jsem použila papíry z kolekce CHILDHOOD od Mintay, které mi tam barevně ladily a pak jsem použila zadní strany papírů ze sady Pet Book a nařezala jsem si proužky široké asi 2,5 cm. Poškodila jsem jim okraje a prošila jsem je na šicím stroji. Díky tomu, že jsou tyto sešity od Heidi Swapp takové minimalistické, tak dávám šanci svým zásobám razítek, že je letos trochu provětrám. Tak jsem do rohů použila razítka od Studio Forty a natiskla žlutou barvou. Pak stačilo jen přidat vystřižené obrázky, nápis a text. Datum, kdy byla fotka pořízena, jsem natiskla datumovkou na štítek a zasunula pod fotku.

Další stránka je věnovaná papouškovi, na kterého se Marťa u taťky taky vždy moc těší. Tady jsem si trochu lámala hlavu s pozadím (přišla jsem na to, že inkoust se propije na druhou stranu). Ale nakonec jsem zalovila do svých zásob dovolenkových kolekcí a vytáhla jsem velkou sadu Summer Vibes od P13 a použila pozadí, kde jsou v rohu liány. 

Dále již následovalo jen minimalistické zdobení - opět jsem vystřihla motivy z Pet Book (klec a dva zelené papoušky). Přidala jsem datum, nápis "Kvído" a text.

Snad vás můj dnešní příspěvek pobavil a tahle roztomilá Pet Book od Mintay bude skvělým pomocníkem při lepení výletů ze zoologické zahrady, s vašimi mazlíčky nebo i z dovolené, protože je tam spousta krásných rybiček. 

 

Jestlipak fotíte a scrapujete také své domácí mazlíčky? Pochlubte se s vašimi stránky v naší facebookové skupině Paper Garden Club nebo na Instagramu za použití hashtagu #tvorimezpapiru.

 

Mějte se krásně!

 

Použitý materiál:

 

Sada scrapbook papírů - Pet Book 6 x 8

 

Papírové výseky - ŠTÍTKY (A5) - monochromatické

 

Sada scrapbook papírů - CHILDHOOD 6 x 6

 

Samolepky - VÁNOČNÍ ČAS - abeceda (A5)

 

Sada scrapbook papírů - SUMMER VIBES 12 x 12

 

Papírové výseky - SUMMER VIBES

 

Samolepky - VŠECHNO NEJLEPŠÍ - abeceda (A5)

Podobné články
JANA... Vzpomínka na loňské focení

JANA... Vzpomínka na loňské focení

Jana Volaříková 23/08/2022
Letní prázdniny se pomalu chýlí ke svému konci a ve scrapbookovém světě se začínají objevovat podzimní novinky. Lákají nás svými tlumenými barvami s m...
Pokračovat ve čtení ...
DIANKA... Do nového roku s Travellers Notebookem

DIANKA... Do nového roku s Travellers Notebookem

Diana Majerová 17/02/2021
Už dlouho jsem rozmýšlela, jaký formát zvolit pro zaznamenávání vzpomínek. Nenechte se zmást, velké Project Life album vedu stále, ale jsem utopená ně...
Pokračovat ve čtení ...
MONČA ... Inspirace z kitu Májová láska

MONČA ... Inspirace z kitu Májová láska

Monika Pestrová 24/05/2018
Fotky bývají nedílnou součástí našich scrapbookových projektů a co se týče velkých scrapbookových stránek, na těch si většinou dáváme velmi záležet a ...
Pokračovat ve čtení ...