Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

HOST V PAPER GARDEN: Jája Stará... Lapače snů 3x jinak

Zveřejněno Paper Garden 08/07/2020 ? Komentářů HOST PAPER GARDEN,
HOST V PAPER GARDEN: Jája Stará... Lapače snů 3x jinak

Také máte v poslední době pocit, že se točíte v kruhu? A že není tak jednoduché splnit si své sny? V narozeninové fotovýzvě nám Dianka hned první den dala nelehký úkol, vybrat nejkrásnější kolekci. Byl to boj, a velmi nerozhodný. Nakonec jsem s dceřinou pomocí vybrala kolekci Indiana od Laserowe Love. A tehdy se zrodil nápad na článek. A když přijde nápad, musí se zhmotnit. Aby neutekl. Dnes tedy spolu budeme lapat sny. A rovnou třikrát!  Protože jistota je jistota. Pojďme se společně ponořit do světa snů, barev a papíru.


 

1. Sen splněný

 

Jako první rozhodně musela vzniknout stránka. Nejprve jsem si na plotru vyřízla lapač snů (lze samozřejmě i skalpelem nebo vystřihnout). Rovnou jsem si ho připravila oříznutý, aby pasoval do rohu. Vrchní část jsem podlepila světle fialovým papírem z kolekce. Vybrala jsem fotku (naši černo-bílou svatební) a zhruba si rozvrhla kompozici.

 

Bílou čtvrtku jsem celou natřela bílým gessem a vytáhla barvy. Míchala jsem několik odstínů (převážně mé oblíbené Distress Oxide). Vrchní část pod fotkou jsem se snažila zachovat fialovou, spodní část s pírky zase tyrkysovou. Přidala jsem i cákance opačné barvy pro kontrast.

Gessem a fialovou barvou jsem natřela i pírka. A přidala blýskavou měňavou pastu (Icing a Snow od Pentart).

Z papíru na vystřihování a proužků z kolekce jsem vystřihla věneček a motýlky. Fotku jsem zaklesla do věnečku a část pod fotkou ustřihla.

Fotku i lapač jsem podlepila pěnovou páskou. Na spodní část zadní strany lapače jsem přilepila oboustrannou pásku a na ni krajky, stužky a provázek s pompomy. Nad pírka jsem přilepila blýskavé kamínky v tyrkysové a fialové barvě. A přidala chipboardy – pírka jsem naembosovaná bílým práškem.

Díky velikosti a připravenému tvaru lapače jsem si ani nemusela moc lámat hlavu s kompozicí. Lapač do levého horního rohu, fotka ho lehce překrývá, a na nic víc skoro není místo. Vše jsem přilepila na stránku spolu se třemi motýlky. Chvilku jsem zvažovala, že stránku nechám tak, ale nakonec jsem se rozhodla přidat nápis. Ze stříbrné blýskavé abecedy jsem na spodek lapače umístila nápis „dream“.

Tady se přiznám, že původní záměr bylo napsat „dreams“, ale při lepení jsem fotku víc posunula a písmeno „s“ by zakrylo manžela. A to jsem mu nemohla udělat. Nebo mohla? Pod fotku pak přišel zbytek nápisu „come true“ z bílé pěnové abecedy, kterou jsem pro sjednocení přetřela průhlednou barvou s glitry.

A tady ještě pohled na celou stránku.

 

2. Sen o jednorožcích

 

Co je snovější než jednorožec? Jednorožčí lapač snů! Ať už máš doma malou milovnici jednorožců (nebo jsi jí ty sama), tenhle projekt je právě pro tebe! Začneme tím, že probereme své zásoby a vyndáme všechno, co je fialové, tyrkysové, stříbrné, blýskavé, třpytivé, případně všechno dohromady. Budou se nám hodit stužky a krajky, šňůrky, ozdůbky, flitry, proužky látky... A nezapomeň na kytičky!

 

Moje hromádka vypadá takto.

Dále budeme potřebovat nějaký kruh. Můžeme ho pořídit hotový (třeba tento, který použila Míša tady), použít vyšívací kruh, vrbové proutky, drátek, případně ho vystřihnout z kartonu. Já chtěla základ hezky macatý. Vytvořila jsem si tedy z drátu kruh, omotala ho pěnovou vycpávkou (z nějakého balíčku), zajistila malířskou páskou a celé to ještě omotala natrhanými pruhy prostěradla.

Střed jsem vypletla provázkem jako hostující Darina tady. Nevím, jak to dělala, že zvládla přidávat ještě korálky! Já měla zamotané ruce (a snad i nohy), dost jsem improvizovala, a i když jsem předtím koukala na několik návodů (a přišlo mi to vážně jednoduché), byl to boj. Nakonec jsem v lapači lapená nezůstala a výsledek vůbec není špatný.

Teď se můžeme pustit do jednorožce. Ze zrcadlové fólie vytvoříme uši a roh. Můj roh je vzadu placatý, protože na kornoutek z papíru nějak nemám buňky. Vytvořila jsem si tedy trojúhelník, který jsem na bocích ohnula a přilepila na menší trojúhelník (takže se přední strana hezky zaoblila). Vzadu jsem vystřihla místo na šňůrku. Roh jsem ještě omotala třpytivou washi páskou. V této chvíli se má finta s placatou zadní stranou ukázala trochu nepraktická (u krajů se to divně krčí), ale pomohlo zajistit na pár místech tavnou pistolí.

 

Ouška jsem si předkreslila na papír, vystřihla a dvakrát obkreslila na tyrkysovou čtvrtku. Poté trochu zmenšila a opět dvakrát obkreslila, tentokrát na fialovou. Obě části jsem přilepila k sobě, dole uprostřed trochu nastřihla a zase slepila (vytvoří se tak plastičtější uši). Z foamiranu jsem si ještě vyrobila nějaké kytičky.

Když máme všechno připraveno, můžeme kompletovat. Na spodní část navazujeme mašličky, krajky a provázky. Doprostřed vrchní části přilepíme roh, na strany ouška. Pamatujete na ten odstřižený kousek věnečku, který mi zbyl ze stránky? Tak ten jsem přilepila přímo pod roh, a tím to celé ke kruhu zajistila. Na výplet jsem přidala pár kytiček a hvězdičky. Doporučuji dávat na spoje, jednu skupinku jsem přilepila jen na provázek a má trochu tendenci se otáčet.

Teď už nás čeká jen udělat jednorožci květinovou čelenku a máme hotovo!

Dcera prohlásila, že je „fakt kjůt“ a mně nezbývá, než s n ísouhlasit. Už přemýšlím, v jakých barvách si vytvořím ten svůj...

3. Sen na přání

 

Říká se, že do třetice všeho dobrého. Tím dnes bude dobrý skutek splněn. Vyrobíme si spolu přání. A nejen, že svým blízkým něco pěkného popřejeme, ale také jim s přáním předáme jejich vlastní lapač snů. Protože pochytat sny potřebujeme všichni, no ne?

I na přání jsem použila kolekci Indiana. Zvolila jsem dlouhý základ přání a spodní vrstvu vybrala tmavou fialovou. Druhou vrstvu jsem si uřízla asi o půl centimetru menší z fialkového papíru s textem. Na tuto vrstvu jsem nanesla strukturovací pastu přes šablonu. Po zaschnutí jsem ještě postaršila okraje a vrstvy k sobě přilepila 3D páskou.

Jako ústřední motiv mi posloužil vystřižený vlk s květy. Na jeho spodní část jsem přidala chipboard lapače snů, který dostal bílou embosovanou vrstvu. Vlka jsem podlepila kartonem, navrstvila pod něj fialový tyl, přírodní sisal, nitě a přilepila ho tavnou pistolí. Do levého horního rohu jsem ještě přidala nápis „něco si přej“. A já doufám, že obdarovanému přání splní.

A co vy, vyrobíte si svého jednorožce, stránku nebo přání? Nezapomeňte se pochlubit na FB v Paper Garden Clubu nebo na Instagramu s #papergarden_cz nebo #tvorimezpapiru.

 

Vaše Jája S.

 

P.S. Komu by přišlo lapačů málu, může si zachytat ještě třeba s Péťou tady.

Podobné články
HOST V PAPER GARDEN: Darina Jelínková... Akvárium v přání

HOST V PAPER GARDEN: Darina Jelínková... Akvárium v přání

Paper Garden 14/05/2020
Zdravím všechny čtenáře blogu Paper Garden a jsem moc ráda, že se opět po roce setkáváme. Článek z minulého roku si můžete připomenout tady. Vypadá to...
Pokračovat ve čtení ...
HOST V PAPER GARDEN... Petra Wagenknechtová

HOST V PAPER GARDEN... Petra Wagenknechtová

Paper Garden 23/05/2017
Zdravím všechny příznivce této nikdy neodkvétající zahrádky! Jmenuji se Petra a jsem scrapbookový zelenáč. O to větší bylo moje překvapení, když mě Di...
Pokračovat ve čtení ...
ERIKA... Svatební přání v krabičce?... aneb stále na vlně krabiček

ERIKA... Svatební přání v krabičce?... aneb stále na vlně krabiček

Erika Majgotová 25/02/2021
Jaro se blíží a s ním pomalu i svatby. Co to znamená? Že mi na stole přistála první svatební kolekce letošního roku. No a ty moje svatební sety přání ...
Pokračovat ve čtení ...
SOUTĚŽ... Den maminek 2020

SOUTĚŽ... Den maminek 2020

Paper Garden 04/05/2020
Tento týden o druhé květnové neděli slavíme Den maminek. A my jsme si pro vás nachystaly rychlou tematickou soutěž. Protože maminky i babičky dostávaj...
Pokračovat ve čtení ...
ERIKA... Daruj náruč jara

ERIKA... Daruj náruč jara

Erika Majgotová 09/04/2019
Lovely Day je kolekce plná jarních pastelových barev. A jelikož už víte, že já jsem snad jeden z největších milovníků jara, nemohla ujít mé pozornosti...
Pokračovat ve čtení ...