Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používáme na našich stránkách soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies | Pravidla ochrany osobních údajů

VIPETA… VIDEONÁVOD: Minialbum Broučku s pop-up efekty

Zveřejněno Petra Vicková 19/02/2019 ? Komentářů SCRAPBOOKING,VIDEONÁVODY,
VIPETA… VIDEONÁVOD: Minialbum Broučku s pop-up efekty

Broučci a měsíce - nikdy by mě nenapadlo, jak dokonalou kombinaci mohou vykouzlit. Měla jsem spoustu nápadů, co z kolekce New Moon vytvořit, protože vypadá dobře na všem. Nakonec jsem se rozhodla pro minialbíčko, které bude jenom moje, a budu si do něj lepit hezké momenty s dcerkou. Vyzkoušela jsem si v něm i pár pop-up vychytávek a magnetkový mechanismus. Ve fotonávodu i ve videu vám ukážu, jak na to.


Minialbum má rozměry 8 x 11 cm a hřbet je 6 cm široký. Je tak tlustý, protože jsem do alba zakomponovala právě různé odklápěcí prvky, a tak mezi jednotlivými stránkami musí být prostor. Nejprve jsem si udělala desky, které jsem potáhla papírem s měsíci a doplnila nádhernou abecedou a krajkami. Bílá krajka téhle kolekci opravdu hodně sluší.

Vnitřní listy mají rozměr 7,5 x 10 cm. Nařezala jsem si papíry z tvrdého kartonu (300g/m2) o velikosti 15,5 x 10 cm a uprostřed narýhovala půlcentimetrový proužek, podélkterého jsem listy přehla. Na proužek jsem pak nanesla lepidlo a přilepila všechny listy s půlcentimetrovým rozestupem na připravená zádíčka. Ta jsem pak přilepila k deskám.

Album je malé a lehké, a tak na zavírání stačilo omotat provázek kolem dokola a obtočit ho kolem svorky. Začátek provázku je pak vlepen mezi desky a zádíčka.

Do albíčka jsem zakomponovala co nejvíce broučků, když je to pro toho mého broučka :)

A taky skoro všechny vlaječkové bannery. Ty jsem využila hned dvakrát k magnetkovému mechanismu. Vždy mezi dvě vlaječky jsem nalepila tenký magnetek o síle 1 mm. Vlaječky tak krásně magnetizují, i když je mezi nimi silný karton. Však uvidíte ve videu. A na jednu odklápěčku jsem použila suchý zip.

A ty pop-up efekty? Ty se těžko fotí… tak koukněte na video a uvidíte.

 

VIDEONÁVOD A NÁVOD NA POP-UP EFEKTY:

 

 

Použitý materiál:

 

Kolekce papírů New Moon 12 x 12

 

Girlanda - bannery

 

Visačky vlaječky

 

Visačky kruhové

 

Bílá abeceda

 

Samolepky New Moon 02

 

Krajka a provázek

 

Svorky

 

Suchý zip

 

 

Z této kolekce jsem už viděla několik dílek a každé bylo krásné a jedinečné. Určitě se mrkněte i na přáníčkood Dianky a Míšino mixed media album.

 

Jsem zvědavá, co s touhle kolekcí vytvoříte vy. Pochlubte se nám v našem klubu.

Podobné články
VIPETA... Exploding box jako domeček na hraní

VIPETA... Exploding box jako domeček na hraní

Petra Vicková 19/09/2019
Už dlouho jsem si chtěla zkusit exploding box, který by měl uvnitř schovaný pokojíček nebo nějaký domeček. A s horkou novinkou We Are Family od Piatek...
Pokračovat ve čtení ...
VIPETA... Vystřihovaná přání z lesa

VIPETA... Vystřihovaná přání z lesa

Petra Vicková 26/01/2021
Povedených kolekcí s prvky lesa jsem zatím moc nepotkala. Proto mě nadchla Forest Tea Party, loňská novinka od P13. Najdete v ní jak roztomilá zvířátk...
Pokračovat ve čtení ...
MILUŠKA... VIDEONÁVOD: Interaktivní album pro začátečníky - 3. část

MILUŠKA... VIDEONÁVOD: Interaktivní album pro začátečníky - 3. část

Miluše Lindovská 24/10/2019
Vítám vás u třetí části našeho návodu na výrobu alba. Zlákal vás můj návod a pustili jste se podle něj do výroby? Pokud ano, jsem zvědavá, jak jste si...
Pokračovat ve čtení ...